Mivel győzhetném meg a családomat?
Szia! Valószínűleg a kérdésedre nem fogsz kapni rendes választ, hisz nem ismerjük a szüleidet, így nem tudjuk, hogyan tudnád meggyőzni őket. Viszont egy pár hasznos tippet adhatok:
Gyöngyit ne akarj. Ha valamitől megilyednek, iszonyú lármát csapnak, ami kibírhatatlan. És az enyémek nagyon buták is! A múltkor például egy saját önszántából(nem kergette semmi) berepült a kutyaólba, az meg elkapta, és alig akarta elengedni... A tyúkokra a lármázáson kívül semmi rosszat nem tudok mondani, viszont a kakasra igen. A mi kakasunk nagyon kibírhatatlan. A tyúkokat nem hagyja enni, amikor ő eszik. Folyton elzavarja őket az etetőtől, így már külön etetjük(nem a gyöngyi tyúkokat zavarja el). Sőt, nekem a pulykát is zavargatja! (Ráadásul a kakast, aki a saját árnyékától is megilyed-komolyan!)
Pulykám is van, arra csak 1 rossz dolgot tudok mondani.
Van egy tojó és egy kakas. A kakas nagyon barátságos, bár egy kicsit hangos. Ha a gyerekek vagy bárki kint van az udvaron, követi, és esze ágában sincs bántani őket. A beszélgetésekbe is rendszerint beleszól-inkább beleordít. A tyúkokat sem bántja, mindennel nagyon jól kijön. Egy kicsit ő is lármás, bár nem annyira, mint a gyöngyik. ;)
A tojóval már vannak gondok...
Ő egyáltalán nem hangos, de ha nem szokik helyhez, szökik... És nekünk a tyúkjaink tarajába is olykor-olykor belemar-és el sem engedné, ha nem szednénk le. Ez rendszerint akkor van, mikor ő is tojni szeretne(igaz, hogy több hely van,ahová tojhatnak, de sokat az öreg tyúkok melegedésre használnak. Kb. minden 3. nap tojik a pulykánk), de a tyúk éppen tojik. Akkor benyúl a fejével, megragadja a tyúkot a tarajánál, és addig húzza, még le nem száll a tojásról a tyúk, ha egyáltalán volt ideje tojni. A pulykatojó nem olyan barátságos-szelíd ő is, de nem jön oda, és simogatni sem lehet, ellentétben a kakassal.
Nem tudtam válaszolni a kérdésedre rendesen, de remélem ez a pár információ később hasznodra válik! :)
Nem is gondoltam,hogy gy viselkednek ezek a baromfifélék :)
Nekünk nincs,elvből nem ölünk meg senkit,aki a mi portánkon él.Tudom ez hülyeség,de ex-pesti állatvédőként nem meglepő.
Szomszédban van baromfiudvar,sokszor elnézegetem őket,figyelem,hogyan viselkednek.Szerintem szórakoztató.
Talán a szüleidnek megemlíthetnéd a hasznot,amit hajtanak,pl.friss tojás.Meg hogy felelősségre szoktat és a tanulmányaidban is hasznát veheted a tapasztalatoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!