Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Szerintetek megmarad? Mit...

Szerintetek megmarad? Mit adjak enni neki?

Figyelt kérdés
EGyik anya malac leellett 21-én vagyis 8 naposak ma, egyiknek megsérült a lába, szerintem nincs eltörve, be van neki dagadva, de mivel nem igazán tudott menni, a többiek nem engedték szopizni, így behoztam külön! Most házi tejet adok neki meg bele egy pici kamilla teát, illetve ilyen borjútejport! Vajon megmarad? nagyon sajnálnám, mert jó erőbe van amúgy, és már nem is hideg, szerintem mikor mentünk megnézni őket már kezdett kihűlni, elég hideg volt az orra meg picit lila, most már nem is remeg, alszik, miután adok neki enni!
2013. máj. 29. 20:41
 1/9 anonim ***** válasza:
A házi tejtől le fog fososodni, így ha nincs erre gyógyszered, ne adj neki. Mi bébitápszert szoktunk adni az ilyen gyenge malackáknak. Mivel vényre lehet csak kapni, el szoktuk kérni a patikustól azt, ami lejárt (ismerős). Ezt papíron ki tudja ügyeskedni, és a röfiknek semmi bajuk tőle, szépen híznak. Lehetne venni malacnak tápszert, de az nagyon drága. A borjútejport nem ismerem.
2013. máj. 29. 20:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Reggel valahogy szerzek neki bébi tapszert. Addig adom neki ezt ennie kell :s csak vízbe oldom fel neki. Remélem a lába helyre jön. Mekkora bébi tápszer kell neki? Vagy az nincs "meretezve" 0-3 hó stb. Köszönöm a biztató választ
2013. máj. 29. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi csecsemőtápszert szoktunk venni, szerintem azon nincs hónap megadva. A lába szerintem meg fog gyógyulni, nálunk rendszeresen előfordul, hogy úgy lép rá a koca, hogy a bőr is felszakad, ilyenkor összevarrjuk. De mi adunk nekik antibiotikumot is, vas injekciót, stb. De volt olyan is, hogy sajnos le kellett vágni a lábát, de az is megmaradt, csak 1 sonkával kevesebbet kaptunk érte. De szépen elbicegett a 3 lábán még 100 kiló környékén is. Az ilyen cumiból nevelt malackák nagyon jópofák tudnak lenni, ha nagyobbak, mennek az ember után, mint egy kutyus.
2013. máj. 29. 21:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Vasat már megkapta :) hát ez jó :D nagyon remélem hogy meg marad :) lába ha jól sejtem nincs törve csak ficam lehet comvnal be van dagadva igaz nem áll rá azt kamillaval borogatom neki :) nagyon köszönöm
2013. máj. 29. 21:31
 5/9 A kérdező kommentje:
Még annyi kérdés mennyi időnként cumiztassam? 3 óra elég? 8 napos
2013. máj. 29. 21:32
 6/9 A kérdező kommentje:
Most meg kihanyta szeklete sem volt még :s túl sokat evett?
2013. máj. 30. 00:37
 7/9 A kérdező kommentje:
úgy néz ki minden rendben van, csak kicsit túl ettem :) azért hányta vagy böfögte vissza, reggel 6-ig nem is fogadott már el kaját! azóta két széklete volt az első még híg a második már kemény :) remélem hogy megmarad szegénykém
2013. máj. 30. 07:24
 8/9 anonim ***** válasza:
Ó, itt az infók alapján azt mondom, hogy megmarad. A lábára azért nem áll rá, mert nem akarja terhelni, így könnyebben gyógyul. Én azt mondom, hogy kb. 4 óránként etesd, 6-7 dl elég neki, ha kisebb méretű, mint a többiek. Ha még éhes marad, úgyis vernyogni fog.
2013. máj. 30. 14:01
 9/9 A kérdező kommentje:
szuper :) reménykedünk :) reggel 6 óta szinte pontosan 2 óránként kér kaját :) és a borjú tejpótlót kapja, hát eddig megevett ma 1,2 decit , de nem kér többet, tele rakom a cumisüveget szívja majd böfizik stb, még szívja aztán elalszik és visszateszem! annyi hogy kamillát teszek bele neki, viszont lemértem 3,6 kg volt, ha lehet hinni amit a neten írnak az 14 naposnak felel meg korba ő meg 9 napos, de majd mindennap méregetni fogom kíváncsi vagyok hízik-e
2013. máj. 30. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!