Tart ,nevel, vág még valaki szárnyast?
Figyelt kérdés
Vannak még olyanok akik tartanak otthon baromfit és nem csak hobbiból hanem le is vágják őket?jan. 1. 13:29
11/15 anonim válasza:
Igen, szerintem sokan. Nagymamámnak is vannak tyúkok, és az ismerősei nagy részénél is. Régebben tartott gyöngytyúkot, némakacskát és pulykát is (és a tyúkokat kotlóssal keltette) meg volt disznó és birka is de azok elég macerásak voltak, ma már csak a tyúkokra van energiája, 1-2 hónaposan veszi őket. Én imádom a baromfikat, mindig is szerettem gondoskodni róluk és szedni a tojásokat. Később is szívesen tartanék, most Budapest belvárosában ez nyilván nem kivitelezhető. 21 éves vagyok, egy hasonló korú barátom van aki tart tyúkokat, de ő hobbiból, nem vágja le őket.
12/15 anonim válasza:
Én azt vallom, hogy minden természetszerető embernek kell tartania háziállatot. Éppen ezért én is tartok baromfikat.
13/15 anonim válasza:
Vidékre költöztünk Pestről.
A házzal "maradtak" a tyúkok is, kb 10,plusz egy kakas. Csirkét azelőtt csak a Sparban láttam, a húsos pultban, vagy a mirelitnél.
Elmondták, mikor,mivel kell etetni,hogy tudok gyorsan kitakarítani körülöttük, stb. Volt tojás minden reggel, tök jól elvoltak én még bírtam is, ahogy elkaparáztak.
Aztán kb egy év múlva elfelejtettem este rájuk zárni az ól ajtaját,(szépen minden este bevonultak) és reggelre valami vadász állat vérfürdőt rendezett. Sajnáltam őket.
Nem lett több utána.
14/15 anonim válasza:
Mi kisváros szélén lakunk, természetes, hogy tartunk. Már csak baromfikat. 2 éve még voltak kecskék, birkák, és disznók. Beteg lettem a szívemmel, ezért kevesebb munkát birok. Jelenleg csak Tyúkok, pulykák és libák vannak. Tavasszal elkezdjük keltetni a tojásokat, és így biztosítjuk a következő évre a további állatokat és 3 családnak (2 lányom van, 2 vő, 2 unoka ) a jó minőségű baromfihúst . Természetesen tojást sem veszünk boltból.
15/15 Senior Séf válasza:
Utálom a tápszagú, büdös tojást, ezért néhány tyúk mindig kapirgál az udvaromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!