Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » A tehénből ingyen folyik a...

A tehénből ingyen folyik a tej a tyúkból pedig potyog az ingyen tojás csak etetni kell őket a fűvel ami ingyen nő mindenhol?

Figyelt kérdés

okt. 1. 19:31
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

"nagy gazdaságokban hegyekben állnak a széna bálák"

Inkább csendben maradtál volna...

Az nem széna, hanem szalma.

A szalma nem takarmány, hanem alom. Azon fekszenek az állatok az istállóban.

jan. 17. 17:07
 32/37 A kérdező kommentje:
Tudom miről beszélek hiszen mezőgazdasági végzettségem van és kitűnő eredménnyel zártam a képzést és nem csak szalma van egy gazdaságban igenis szénát is tartanak nem is keveset de nem akarlak meggyőzni hagyom hogy bután halj meg
jan. 18. 10:27
 33/37 anonim ***** válasza:

"mezőgazdasági végzettségem van és kitűnő eredménnyel zártam a képzést"

Akkor tanultad, hogy mennyi egy tyúk, vagy egy tejelő marha takarmányigénye, mennyibe kerülnek az állatgyógyászati költségek, az állatgondozók bére, az EU-normáknak megfelelő istállók felépítése és rezsije, stb., stb. stb..

jan. 18. 13:17
 34/37 anonim ***** válasza:

"hagyom hogy bután halj meg"

Fröcsög belőled a rosszindulat.

Erkölcstanból megbuktál.

jan. 18. 13:18
 35/37 anonim ***** válasza:

" igenis szénát is tartanak nem is keveset de nem akarlak meggyőzni hagyom hogy bután halj meg"

Baromfi állattartó telepeken nem fognak szénát tartani, se a tojó tyúknak, se a csirkéknek, se a pulykáknak. Ott csak szalma van. Sőt. A csirkénél és a tyúknál még lehet szalmabála sincsen, mert granulátummal aljaznak a legtöbb helyen. (Sokkal tovább tart ki) - például a csirke 6 hetes korában megy vágásra. Ha granulátummal aljazol be az elején az kitart a végééig és nem kell vele foglalkozni. Ellentétben a pulykánál, ott folyamatosan aljazni kell az istállókat, legalább 2 naponta. Ott halomban fognak állni a bálák.

Szénát akkor tartanak, ha van mellette például birka. :)

Szívesen.

jan. 18. 13:36
 36/37 anonim ***** válasza:

"A tehénből ingyen folyik a tej a tyúkból pedig potyog az ingyen tojás"

Ezután nem is értem miért kerül 85 Ft-ba egy tojás és 300-ba a legolcsóbb, akciós tej.

jan. 18. 14:52
 37/37 anonim ***** válasza:
A tehénből neked nem folyik ingyen tej, meg kell fejned!
jan. 18. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!