Hogyan lehet felkészülni lélekben a haszonállatok levegására?
Minden faluban tartanak még állatot.
Menj el egy ilyen gazdához, szerintem segíteni fog a vágásban.
"Minden faluban tartanak még állatot."
Szerintem már falunk is egyre kevesebben, hiszem manapság már oda is inkább a nyugalom végett költöznek az emberek. Nem pedig azért hogy ugyanúgy gazdálkodjanak mint az őseink
Nyúlban tudok segíteni:
1. Hátsó lábnál felemelve egy tompa és nehéz tárggyal fejbeütöm őket a fül alatt, tarkótájékon. Ha elvesztette az eszméletét, akkor két hurokkal a boka alatt felfogom a "rénfára" a két hátsó lábánál fogva.
Ekkor az állat él, csak eszméletlen (ha a belső szemzugba ütöd az ujjad nem pislog)
2. Éles (szörnyen éles!) késsel én a gerinc felől vágom le a teljes fejet, torok felől szerintem sokszor nehezebb megtalálni, hiszen sok nyúl tokás. Erősen és gyorsan kell csinálni. Főleg ha nem jól találod el a csigolyák közét. De belefogtál csináld végig.
3. Megvárom, míg a vér nagyja kifolyik, az esetleges rángatózás abbamarad és a boka (a kötözés) felett körbevágom a bőrt, óvatosan, hogy az Achilles-ínt ne vágd át, mert akkor kicsit rosszabb folytatni. Körbevágod, majd a has felé felvágod a combon a bőrt.
4. Lehúzod a combról a bőrt, a hason és a háton keresztbe vágod, hogy a csak a farok és az ivarszerveknél maradjon meg a szőr.
5. Ezután az egész bőrt lehúzhatod, akár egy pólót, a mellső lábakat ki kell bújtatni, csuklónál el lehet vágni szépen az ízületet.
6. A hasfalat a középvonalban óvatosan vágd fel kb szegycsontig. Tedd be a két ujjad és aközött vezesd a kést, hogy biztosan ne érj belet.
7. A farokcsigolyák között lehetőlég minél közelebb a törzshöz elvágod a farkát, de ne menjen túl mélyre a kés. A comb és a törzs között finoman bevágsz mindkét oldalon, majd a medencét hátrafeszíted úgy, hogy a két combot a hát irányába tolod, miközben az ujjaiddal a gerincen ellentartasz. Nem biztos, hogy el fog roppanni az álízület, szóval szépen meg kell keresni a test középvonalában, hogy hol találkozik a két medence csont. Ott a rostos porcos összeköttetést átvághatod, de ha egy kicsit megfeszíted a kés hegyével fiatal nyúlnál egyből szét pattan. Az izmokat vágd át óvatosan, de a belekbe ne érj bele.
8. Ha végig felvágtad a hasfalat, akkor a faroknál fogva az egész végbél/húgy traktusnál fogva ki tudod zsigerelni. A gyomrot erősen megmarkolva ki fog húzódni a nyelőcső is.
9. Májról csípd le az epehólyagot, a vesét én benne szoktam hagyni a májjal együtt.
10. A rekeszt szúrd át, a bordaporcokat vágd egészen végig késsel. A szív és tüdőt megfogod és kihúzod (szintén jön vele együtt gyakran a légcső).
11. A hurokból az egyik lábát kiszabadítom és az ízületnél a cusklóhoz hasonlóan elvágom. Kicsit macerásabb, nem szoktam olyan jól megtalálni mindig és a bőr is sokszor akadályoz, de gyakorlat teszi a mestert. A másik lábát már úgy csinálom meg, hogy a karkasz már egy vajlingban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!