Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Hogyan lehet felkészülni...

Hogyan lehet felkészülni lélekben a haszonállatok levegására?

Figyelt kérdés
Városból költözöm falura és lesz baromfim, esetleg nyulam is. Eleinte biztosan nem én fogom vágni őket, fizetek majd érte, de mikor majd tudom hogyan kell, akkor nekem kell majd. Erre hogyan lehet felkészülni lélekben?
2022. júl. 8. 06:53
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem a húsevésről van szó, hanem a cselekedettől félek.

2022. júl. 8. 09:33
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
11. Igen, sokszor az a baj hogy inkább a vágástól félünk, a konyhakész hús viszont már jöhet.
2022. júl. 8. 09:40
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól fogalmaztam...

a nem szabad sajnálni rész, arra vonatkozik, hogy ha te úgy állsz oda a késsel, hogy "jajj szegény tyúkica" és könnybe lábad a szemed, akkor tétova, lesz az ember.

Ha vágás közben megsajnálod, akkor nem akarod megölni, bekapcsol a "mentsük meg" gondolat, miközben az állat szenved és vergődik, mert félmunkát vagy rosszmunkát végzett az ember.

Tényleg már csak Yodát tudom idézni: tedd vagy ne tedd, de ne próbáld.

Ha le akarsz vágni egy állatot, nem szabad érzelmileg megközelíteni a szituációt.

Én rendszeresen vágok állatot, mégis volt olyan egyed, amit nem vállaltam pont emiatt, mert nem tudtam elvonatkoztatni úgy tőle, mint a többitől.

2022. júl. 8. 16:42
 14/38 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy vagyok vele, mint a #13.

Próbálj meg nem belegondolni, csak csináld. Élezd meg a kést rendesen, legyél határozott, és vége. Utána már nincs baj. Viszont ne nyúllal kezdj, mert a hangja szívszaggató, kizárt, hogy városiként megcsinálod.

2022. júl. 9. 13:54
 15/38 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy a hangja szívszagató?

Amúgy nem kell leütni előtte?

2022. júl. 9. 15:37
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
15. Egy nyúl keservesen tud sírni mint egy csecsemő, és sajnos nem minden ütés sikerül elsőre.
2022. júl. 9. 15:42
 17/38 A kérdező kommentje:

Ezt még olvasni is sokkoló. Köszönöm, hogy írtad.

(Elvégeztem az aranykalászos gazda képzést, de erről szó sem volt...)

2022. júl. 9. 15:50
 18/38 anonim ***** válasza:
100%
Aranykalászos képzésen igazából semmi olyanról nincs szó, amely a való életben előfordul, ha mezőgazdaságra adod a fejed. Sajnos.
2022. júl. 9. 15:53
 19/38 A kérdező kommentje:
Hol/hogy tudnám megtanulni jól csinálni? Még faluhelyen se tudják mindenhol ma már.
2022. júl. 9. 15:56
 20/38 anonim ***** válasza:
17. Igen, sok dolgot csak az élet iskolája tanít meg, és erről sokan megfeledkeznek.
2022. júl. 9. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!