Hogyan lehet felkészülni lélekben a haszonállatok levegására?
Köszönöm a válaszokat.
Nem a húsevésről van szó, hanem a cselekedettől félek.
Nem jól fogalmaztam...
a nem szabad sajnálni rész, arra vonatkozik, hogy ha te úgy állsz oda a késsel, hogy "jajj szegény tyúkica" és könnybe lábad a szemed, akkor tétova, lesz az ember.
Ha vágás közben megsajnálod, akkor nem akarod megölni, bekapcsol a "mentsük meg" gondolat, miközben az állat szenved és vergődik, mert félmunkát vagy rosszmunkát végzett az ember.
Tényleg már csak Yodát tudom idézni: tedd vagy ne tedd, de ne próbáld.
Ha le akarsz vágni egy állatot, nem szabad érzelmileg megközelíteni a szituációt.
Én rendszeresen vágok állatot, mégis volt olyan egyed, amit nem vállaltam pont emiatt, mert nem tudtam elvonatkoztatni úgy tőle, mint a többitől.
Én is úgy vagyok vele, mint a #13.
Próbálj meg nem belegondolni, csak csináld. Élezd meg a kést rendesen, legyél határozott, és vége. Utána már nincs baj. Viszont ne nyúllal kezdj, mert a hangja szívszaggató, kizárt, hogy városiként megcsinálod.
Hogy érted, hogy a hangja szívszagató?
Amúgy nem kell leütni előtte?
Ezt még olvasni is sokkoló. Köszönöm, hogy írtad.
(Elvégeztem az aranykalászos gazda képzést, de erről szó sem volt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!