Letojt tyúk mikor kezd újra tojni?
Figyelt kérdés
Vettem 20db letojt tyúkot, 1 évesek és most mondták nekem hogy kimegy a táp belőlük és pihenni fognak a tojással egy ideig. Napi 1-2 szem tojás van, mikor térnek vissza arra hogy 2-3 naponta tojnak? Kukoricát és zöldet kapnak meg a konyhai pucolt zöldségeket stb.2022. máj. 24. 09:03
1/9 anonim válasza:
3-4 hónap általában, de ha sok jó kövér zöldet kapnak akkor lehet 1-2 hónap. De ha a mája rossz álapotban van a táptól, akor egy fél év, egy év is lehet annál a tyúknál.
2/9 kisska válasza:
Azért fehérjét is adnék nekik - legalább búzát.
3/9 anonim válasza:
Na és mész és kalcium is kell nekik.
4/9 anonim válasza:
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2022. máj. 24. 10:20
7/9 Senior Séf válasza:
Ilyen melegben a kukorica max a takarmányuk 20%-át tegye ki. Inkább búzát, árpát, napraforgót és borsót daráljál és keverd össze. Só és apró kavicsok legyenek előttük, és legjobb, ha ki tudod engedni őket egy nagyobb füves placcra.
8/9 A kérdező kommentje:
Van nekik egy jó nagy terület kB 150-200nm de leették már az összes füvet ezért már tépem nekik a zöldet. Kavicsok vannak meg csináltam árnyékos részt ahol van víz is stb
2022. máj. 25. 19:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!