Az év melyik hónapjában érdemes letojt tyukot venni? egy évig szeretném őket tartani.
Csak 1 évig? Hát az elég kevés idő, bár nem tudom mit akarsz velük, ha tojásnak akarod őket akkor az úgy kevés idő, pont addigra indulnának jobban be.
Szerintem tavasszal érdemesebb venni, hogy nyárra már összeszedjék magukat.
A letojtak ilyenek, általában kétszer vedlenek mert szar állapotban kerülnek hozzád, ezért is kevés azaz 1 év, mert ennyi idő kell hogy rendesen összeszedjék magukat és beinduljon igazán a tojás termelés.
Ha ősszel hozod és nem fűtött helyen vannak akkor nem fogják a télen összeszedni magukat annyira hogy rendesen tojjanak, szóval ugyan ott vagy.
De nem értem miért csak 1 évig tartod őket? Ez letojtaknál semmi...
Akkor vegyél csirkéket, de azoknál is hónapokba telik mire elkezdenek normálisan tojni.
A tojótyúk tartás nem így megy, ahhoz idő kell.
Ez nem igaz, én mindig letojtakat veszek a mostaniak is 5-6 éve megvannak és még 6-7 tojás van 10 tyúkból naponta!
Te viszont nem érted meg, hogy 1 év alatt jönnének annyira helyre hogy rendesen tojjanak és mire tojnának levágod őket...
Búza, kukorica, tojótáp keverve, plusz naponta kevés (kb. 1 marék) napraforgó, sok zöld (gaz, saláta, gyümölcsök, zöldségek), néha konyhai maradékok (pl: főtt krumpli vagy héj, áztatott kenyér, tészta, bab, szinte mindent kivéve húst).
Meg én időnként kiengedem őket a kertbe a füves részre és ott szednek kukacot meg rovarokat, főleg eső után. Időnként sódert is adok nekik, a kövek jót tesznek az emésztésüknek, takarmány meszet is lehet adni nekik, bár én nem szoktam és sose volt lágyhéjú tojásuk. A vizükbe meg szoktam néha egy kevés almaecetet önteni, mert az vitamin nekik (ezt csak kúraszerüen nem folyamatosan).
Nagyon sokat számít a megfelelő étrend, mivel a tyúkok mindenevők és ha csak egyhangúan eteted őket sose lesz megfelelő a tojás termelésük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!