Csirke kotlás megszakítása költés előtt?
Légyszives ne itt veszekedjetek hisz nem ez volt a cél.
A lényeg az hogy már most 13. napja ül a tojásokon úgy ahogy illik egy kotlósnak.3napja a lámpázás nem hozta a várt eredményt,így hamarabb lenne alateve a csibe. Pontosan holnapután mert akkor lesz a keltetőben friss kelés, aznap lenne 15.napos kotló. Remélem nem lesz gond a cserével.
Na szóval tegnap megtörtént a csere. Hoztam a keltetőből 25 naposat bár csak 15 csibét szerettem volna, de rendesek voltak, szóltak hogy fog kihullani és a tervezett darabszámom legyen meg. Végülis 4et alá se raktam mert félszemű X csőrű kelés gyenge volt, 3 még utána hullott el, de a megmaradt 18 teljesen rendben van.1 tojás ki 3 csibe be, eleinte megvolt lepődve a mama hogy mi történik, meg is csipkodta a kezem párszor, de az most mellékes. Ma reggel mikor jöttem enni inni adni nekik úgy visitott tyúkanyó hogy csak na miközben szedte a szárnyai alá a kicsiket.Szóval sikeres volt a tojás csere. Sajnos az eredeti 11 tojásból utóbb kiderült a toresteszten hogy csak 1 lett volna életképes, sajnáltam nagyon szegényt, de így utólag már nem bánom hogy így alakult. Végezetül egy reggeli képet osztanék meg veletek a kis pipicsaládrol.
Fél szemű, X csőrű, kelésgyenge?
Selejtetért minek fizetsz?
100 daraból dögölhet meg 1-2 szem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!