Megültethető-e a kakas?
Na most... szerencsétlen kakasomat "baleset" érte... fél szemére megvakult, de mivel ő a kedvencem, úgysem fogom levágni... A kérdésem az volna (tudom, mennyire röhejes, szóval... mindegy)... tehát az a kérdésem, hogy tudnám-e szegényt "hasznosítani" esetleg egyfajta "kotlósként"?
A baj az, hogy alig lát, a taraja pont ráhajlik a jó szemére, a szabad szeme pedig üzemképtelen... emiatt nagyjából csak egy helyben ül és "tapogatózik", annyit lát a világból, amennyit a lelógó taraja alól kikandikál, ami nem sok... ezért gondoltam, ha már úgyis ül szegény...
Szóval, hallott már valaki ilyesmiről egyáltalán? Vagy nagyon nagy marhaság?
Előre is köszönöm szépen!
nem. A kotlás nem csak az ülés hanem egy csomó egyéb tevékenység is ami ösztönös és a kakasnál hiánmyzik. (pl a tojások forgatása, a csibék vezetése stb)
Esetleg a tarajmásik oldalra szoktatásával vagy valamilyen korrekciójával tudsz az életminőségén javítani.
Van másik kakas is a csapatban? Mert az verni fogja. A csirkék között lineáris a csapatsorrend, mindenkinek megvan a pontos helye
Szeretném megköszönni minden konstruktív válaszadónak. Egyébiránt talán tányeg kissé elszállt a kérdésem (ráadásul a tárgyával együtt röpképtelen, mint kiderült), de... nost tényleg szeretnék az életminőségén javítani. Eddig a pillanatragasztós ötlet a leg reménytelibb (általában az átszoktatás), de vigyázni fogok, nehogy több kárt csináljak, mint hasznot... sajnos nem túl aktív a baleset óta, így nemigen lesz nehéz dolgom...
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Kedves druszám, ha megoldod a kakas ültetését, és a csibék is kikelnek, biztos, hogy Tiéd a Kossuth-díj!)))
A kotlás amúgy a "helyben maradáson" kívül egyfajta lázas állapot, a kotló testhőmérséklete megemelkedik, mert ez kell a tojásoknak.
A kakas látásával ne foglalkozz, hidd el megoldja magának, hogy ne menjen a falnak.(ld. puli).
Pillanatragasztó: ezen szakadtam!
-állattenyésztő-
A kérdés amúgy nem olyan nagy bolondság mint elsőre tűnik. Van egy tök jó kis könyv, a címe: "Hagyományos kisállattartás - baromfi és házinyúl". Ott régi-régi, akár 100 vagy még több évvel ezelőtti szokásokat is leírnak a különböző baromfifajok tartásával kapcsolatban. és pl van olyan, hogy kappant ültetnek kotlóstyúk helyett (tudom, itt most a kérdező rendes tökös kakassal rendelkezik), szóval vannak/voltak cifra dolgok.
Kérdező, az a baj, hogy a kotló tyúk tökre vigyáz, hova lép, hova ül, nem szarja össze a tojikat, felborzolja magát, hogy jó meleg legyen, szóval egy egy helyben gubbasztó madár és egy kotló madár nem azonos kategória.
A kakasod szerintem előbb-utóbb elhalálozik: vagy elfertőződik a kiment szeme, vagy elverik a többiek, szóval nagy jövőt nem jósolok neki. Nekem volt egy gyönyörű Vorwerk tyúkom, aki túlélt egy ölyvtámadást, de a szeme bánta. Sokáig, vagy fél évig élt fél szemmel, de aztán egyszer nekimentek a libák és szétszedték szegényt... Az állatok nem tűrik meg a gyengét maguk között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!