Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Van olyan szolgáltatás, hogy...

Van olyan szolgáltatás, hogy levágják helyettem a haszonállatot?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam rajta, hogy tartanék, körülbelül 1 hektár területen folyamatosan 50-75 baromfit, 15-20 juhot és 6-8 sertést... Szabadtartásban.

A maradék területet pedig bevetném.

Természetesen az egész nem profit orientált lenne, az lenne a cél hogy ezeknek az állatoknak meg legyen a normális életük, ameddig csak lehet, én és a tágabb családom pedig antibiotikum mentes, normális minőségű húshoz jussunk.

Amit esetleg eladnék húst (ha egyáltalán), annál sem az lenne az elsődleges cél, hogy visszahozza az árát, hiszen ez nem egy túl reális cél ilyen tartási körülmények között... Sokkal inkább az lenne a cél, hogyha összességében is csak egy homeopátiás mennyiségben, de alternatívát képezzen ez a hús az ipari hússal szemben és nagyon nagyon nagyon minimálisan növelje a szabadtartású állatokból származó húsok összmennyiséget.

Az állatok tartását és ellátását azt ki tudnám tanulni és lenne is időm nap mint nap foglalkozni ezzel...

A levágásukhoz viszont már nem biztos hogy lenne időm, illetve szakértelmem sincs hozzá.

Itt főleg a nagyobb állatokra gondolok.

Most itt arra lennék kiváncsi ezzel a kérdéssel, hogy mondjuk egy hentes - mészáros vagy ilyesmi, vállal e általában olyan szolgáltatást, hogy évente kijön néhány alkalommal és szakszerűen leöli az állatokat...

Van ilyen vagy bármi hasonló?

Tisztában vagyok vele, hogy ez a terület nagyon kicsi a profitorientált álla tartáshoz és mezgazdasághoz, ismétlem hogy nem ez lenne az egésszel a célom...

A válaszokat előre is köszönöm!

2021. máj. 16. 00:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Azt ugye tudod, hogy pl a juhot körmölni is kell bizonyos időközönként? Nyírni, utána fürdetni (!)...

Otthagyni az állatot nem lehet, szóval se nyaralás semmi.

Ilyeneken is gondolkodj el.

Valamint ennyi állat 2 hét alatt lecsupaszítja a területet. Nem lesz egy fűszál sem! Akkor mihez kezdesz?

Az állatokat el kell keríteni, nem lehet egy udvaron a disznó a tyúkkal, mert a disznó simán megeszi a tyúkot! Nagyon agresszívak.

A juhot sem lehet disznóval egy udvaron tartani!

Szerintem először tanulj bele, állatot csak utána vegyél....

2021. máj. 16. 13:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Falun a hentesek télen folyamatosan vágnak háznál.

Inkább én is azt látom problémának, hogy az állatokhoz leszel kötve.

Ez sem gond?

Aki nem teljesen hülye, az tud állatot tartani.

Legyen megfelelő takarmány.

Ha beteg, úgyis állatorvost kell hívni.

Vagy milyen tudásra gondoltok 2 hízónál például?

Birkát nálunk 1500 forintért nyírnak és körmölnek. Évente egyszer kell megcsinálni.

2021. máj. 16. 15:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Biztos lesz a környéken olyasvalaki, aki ért a böllérkedéshez, körbe kell kérdezni.
2021. júl. 9. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!