Az egyik tyúkot bántották a társai, míg el nem pusztult. Természetes szelekció?
Az egyik tyúkot elkezdték csipkedni a társai. Amelyik arra járt, belecsípett egyet-egyet. Egyre több tolla hiányzott, majd már nagyon megkopaszították, felsebesedett, elgyengült, majd meghalt.
Nem láttam, mikor kezdődött, miért kezdődött. Talán már ennek kezdetekor is gyengébb volt társainál, és ezért bántották? Mint egyfajta természetes reakció, természetes szelekció?
Az, hogy utána lévő napok során egyre gyengébbnek nézett ki, az már a következmény. 1-2 héten belül el is pusztult.
Szerencsétlen állat, sajnálom.
Nem tudom, hogy ez mennyire természetes reakció, annyira nem értek a tyúkokhoz, régen tartottunk mondjuk, de azok nem csináltak ilyet.
Tudom, hogy ez nem lehetséges annyira, de el kellett volna szerintem különíteni ezt a tyúkot a többitől.
Az ilyen tudományos kifejezésekkel mint "természetes szelekció" óvatosan, félre lehet érteni mit is jelentenek.
Mindenesetre a legyengült társ halálra szekálása gyakori. El kellett volna őt különíteni. Lehetett beteg, és a többiek bántalmazásától annyira legyengült hogy elpusztult.
3-as, pontosan azt értettem "természetes szelekció" alatt, amit jelent. Egy gyengébb, életre kevésbé alkalmas egyed elpusztulásához vezet, ezúttal a közösség által.
Persze ez csak akkor igaz, ha valóban már az eset elkezdésekor gyengébb volt a társainál, amit én nem láttam, mert akkor még nem voltam ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!