Csirke ház ( chicken coop ) köré, milyen magas kerítést érdemes építeni? 120 cm elég?
23. Te miről beszélsz??
Attól, hogy a szárnytollainak végeit levágják még tud egyensúlyozni és esésnél sem történik semmi, ugyanúgy kitárja a szárnyait és tompítja az esést.
Kizárólag a "repülést" akadályozza.
De tompít, láttam már tyúkot esni, sőt ugrani is.
Te viszont a jelek szerint nem...
21-es az hogy a japi szökik vágott szárnnyal is az nem számít negatív tapasztalatnak? Meg hogy össze-vissza verik magukat, mert nem tudnak normálisan mozogni? :D
Bocsi, erről lehetne normálisan is vitatkozni. Az evezőtollak igenis szükséges a fajra jellemző életvitelhez, amibe benne van a fürdés, fel-le ugrás, udvarlás meg miegymás, a tyúk nem fogja felfogni, hogy ezeket vágott szárnnyal nem tudja kivitelezni.
Annyiban tudok igazat adni, hogy ez nem valódi csonkítás, mivel élő szövetet nem vágsz, mint mondjuk fül, farok, vagy csőrkurtításnál, de én ezt egyáltalán nem tartom hosszútávon kivitelezendő megoldásnak. Egy normális kerítés sokkal esztétikusabb meg praktikusabb, nem mellesleg ragadozók ellen is véd.
Nekem ez a szárnyvágás kicsit olyan "proli" megoldás, bár ez személyes vélemény.
Aki 30 éve csirkézik, nem tudom minek nem csinált azóta normális kerítést a baromfiudvara köré :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!