Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Csirke ház ( chicken coop )...

Csirke ház ( chicken coop ) köré, milyen magas kerítést érdemes építeni? 120 cm elég?

Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 20:52
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
73%
Ja, szóval nem volt semmi rossz tapasztalat szimplán csak nem tetszett...
2021. márc. 17. 10:08
 22/40 anonim ***** válasza:
87%
20. Én meg 30 éve tartok tyúkokat és a család is ezzel foglalkozott már előttem is, van tapasztalatom bőven. Érdekes nálam simán felmegy a létrán és felugrál az ülőrúdra is pedig én vágom a szárnyukat.
2021. márc. 17. 10:11
 23/40 anonim ***** válasza:
0%
Ne haragudj, nem fogalmaztam pontosan. Felszerencsétlenkedik, persze, de a szárnyával tudna egyensúlyozni. Ne mondd, hogy ez nem funkcióvesztés. Másrészt, ha véletlenül mégis leesik a magasból, akkor koppan egyet, mert nem tudja az esést kivédeni a szárnyaival.
2021. márc. 17. 10:23
 24/40 anonim ***** válasza:
66%

23. Te miről beszélsz??

Attól, hogy a szárnytollainak végeit levágják még tud egyensúlyozni és esésnél sem történik semmi, ugyanúgy kitárja a szárnyait és tompítja az esést.

Kizárólag a "repülést" akadályozza.

2021. márc. 17. 10:30
 25/40 anonim ***** válasza:
20%
Nem tompít semmit, mert a szárnyvégei le vannak vágva. Te láttál már siklani repülőgépet hiányos szárnnyal? Ugyanezt a történet itt is.
2021. márc. 17. 10:35
 26/40 anonim ***** válasza:
38%

De tompít, láttam már tyúkot esni, sőt ugrani is.

Te viszont a jelek szerint nem...

2021. márc. 17. 10:37
 27/40 anonim ***** válasza:
28%
Én is láttam már és nem tompított semmit. Teljesen máshogy esik a vágott szárnyú tyúk. Mondhatnám úgy is, hogy zuhan, mint a kő.
2021. márc. 17. 10:42
 28/40 anonim ***** válasza:
58%
Akkor baj van a látásoddal. Ezzel én lezárom ezt, mert nyilvánvaló, hogy csak provokálsz.
2021. márc. 17. 10:44
 29/40 anonim ***** válasza:
0%

21-es az hogy a japi szökik vágott szárnnyal is az nem számít negatív tapasztalatnak? Meg hogy össze-vissza verik magukat, mert nem tudnak normálisan mozogni? :D

Bocsi, erről lehetne normálisan is vitatkozni. Az evezőtollak igenis szükséges a fajra jellemző életvitelhez, amibe benne van a fürdés, fel-le ugrás, udvarlás meg miegymás, a tyúk nem fogja felfogni, hogy ezeket vágott szárnnyal nem tudja kivitelezni.

Annyiban tudok igazat adni, hogy ez nem valódi csonkítás, mivel élő szövetet nem vágsz, mint mondjuk fül, farok, vagy csőrkurtításnál, de én ezt egyáltalán nem tartom hosszútávon kivitelezendő megoldásnak. Egy normális kerítés sokkal esztétikusabb meg praktikusabb, nem mellesleg ragadozók ellen is véd.

Nekem ez a szárnyvágás kicsit olyan "proli" megoldás, bár ez személyes vélemény.

Aki 30 éve csirkézik, nem tudom minek nem csinált azóta normális kerítést a baromfiudvara köré :D

2021. márc. 17. 10:51
 30/40 anonim ***** válasza:
0%
Fizikai törvényszerűség, hogy a levágott szárny nem tompít semmit. Azon felül, hogy repülésre sem alkalmas, ergo megcsonkítottad szegény állatot. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor ignoráns vagy és részemről ennyi. A begyöpösödött tapasztalatok helyett inkább képezd tovább magadat.
2021. márc. 17. 10:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!