Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Csirke ház ( chicken coop )...

Csirke ház ( chicken coop ) köré, milyen magas kerítést érdemes építeni? 120 cm elég?

Figyelt kérdés
2021. márc. 16. 20:52
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
81%

10. A tyúkudvarban milyen magas helyre menjen fel szerinted?

Max a rudakra az óljukban, de arra simán felugranak, mert azt is tudnak ám.

Itt csak te nem vagy képben a tyukokkal...

2021. márc. 17. 08:45
 12/40 anonim ***** válasza:
0%
Hát persze. :D Ennyi erővel a háziállatok nagy részén lehetne csonkítani. Szerencsére nem, mert más állatoknál betiltották (lásd kutyák farkának, füleinek vágását). Miben lenne más a tyúk? Attól még, hogy haszonállat, nincs jogod levágni a szárnyát.
2021. márc. 17. 08:59
 13/40 anonim ***** válasza:
91%

12. Régen a fül és farok vágásnak is célja volt (harci/pásztor kutyáknál hogy ne sérüljenek), ma már csak a kinézet miatt csinálják, ezért tiltották be.

Egy udvari tyúknál a szárnynak nincs hasznos funkciója és fájdalmat sem érez ha levágják a végét. Plusz igenis jogom van megvédeni az állatomat attól, hogy elszökjön és történjen vele valami, sőt törvény kimondja, hogy köteles vagyok az állataimat telken belül tartani.

Látszik, hogy fogalmad sincs a tyúkokról, gondolom még csak közelükben sem jártál soha.

2021. márc. 17. 09:09
 14/40 anonim ***** válasza:
91%
12-es nem a szárnyát vágják le, hanem az evezőtollakat...
2021. márc. 17. 09:09
 15/40 anonim ***** válasza:
0%

Különben én sem vagyok a szárnyvágás híve, én is amondó vagyok, hogy amit tud, azt csináljon. Pl. Kakasnál is jól jön a tyúk hátán való egyensúlyozáshoz, az udvarlásnál is van szerepe, ahogy a fürdésnél is.

Telken belül tartani az állatot, megvédeni a ragadozóktól inkább egy normális kerítéssel, vagy voilerrel kéne.

2021. márc. 17. 09:10
 16/40 anonim ***** válasza:
89%
15. Nem a teljes szárnyát vágják le, hanem csak a tollai végét! Ettől még képes porfürdőzni és egyensúlyozni is...
2021. márc. 17. 09:12
 17/40 anonim ***** válasza:
0%

16-os, tudom, a 14-es is én vagyok. Vágtam én is anno tollat, nekem nem voltak jó tapasztalataim azzal kapcsolatban.

Házi tyúknál bőven elég egy normális kerítés, néma kacsánál, japinál meg néha a tollvágás sem megoldás. Nálam zárt voilerben vannak, igaz, nem is nagy az állományom.

2021. márc. 17. 09:40
 18/40 anonim ***** válasza:
87%
17. Milyen rossz tapasztalataid voltak? Mert én már 30 éve így csinálom és semmi rossz nincs...
2021. márc. 17. 09:43
 19/40 anonim ***** válasza:
11%

18.

Mint írtam, nekem a japik így-is úgy-is kirepültek, meg számomra nem túl szép látvány a levágott szárny, úgyhogy inkább elhagytam. Szeretem őket meghagyni úgy ahogy vannak. Meg tudtam oldani a normális elkerítést, innentől kezdve nem szorulok rá.

Arról nem is beszélve, hogy egy rendes lekerítés egyszeri munka, szárnyvágásnál meg állandóan figyelni kell az állományt, hogy na visszanőtt-e már. Ha meg van 50-100 darab, akkor meg elég nagy munka.

2021. márc. 17. 09:48
 20/40 anonim ***** válasza:
10%

"Egy udvari tyúknál a szárnynak nincs hasznos funkciója és fájdalmat sem érez ha levágják a végét."

Van hasznos funkciója, fel tud szállni magasabb tárgyakra. Mamánál a falun direkt magasan van a tojó, hogy a patkányok és egerek ne tudjanak kárt tenni a tojásokban. Levágott szárnnyal szerencsétlen állatnak esélye sem lenne feljutni oda, hiába létrás a kialakítás, nem tud szárny nélkül felugrálni rajta. De akár kedvtelésből is rakhatsz magasabb faágakat imitáló dolgokat az udvarba és akkor tudnak majd ücsörögni a magasban. Nem csak azt kéne nézni, hogy milyen hasznot lehet kihúzni az állatból.

"Plusz igenis jogom van megvédeni az állatomat attól, hogy elszökjön és történjen vele valami"

Erről szól a kérdés. Kerítés.

"Látszik, hogy fogalmad sincs a tyúkokról, gondolom még csak közelükben sem jártál soha."

Köszönöm szépen a lenézést. Több tíz éve tartunk tyúkokat. Még gyermekkoromban a falun is voltak, tehát mondhatom, hogy egész életemet mellettük éltem le eddig.

2021. márc. 17. 10:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!