Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Szeretnék tyúkot tartani, de...

Szeretnék tyúkot tartani, de azt hallottam, be kell őket estére zárni a kis házikójukba. Hogy oldjam meg, hogy reggel korán máűr ki tudjanak menni? csak mert nem kelek fel 9 elött. Vagy nem muszály bezárni őket?

Figyelt kérdés
2021. márc. 12. 22:56
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
86%
Ha nem tudsz előttük felkelni, akkor ne tarts állatot, ez ezzel jár. Muszáj estére bezárni őket, reggel pedig kiengedni. Ez van.
2021. márc. 12. 23:41
 22/30 A kérdező kommentje:
19! Kb hány hetente adsz nekik jódot?
2021. márc. 12. 23:46
 23/30 anonim ***** válasza:
47%
A nagymamámék erdő mellett laktak.A ház ajtaja előtt volt egy nagy körtefa, amin a tyúkok és kakas estére felültek és ott aludtak.Volt szuka kutya.Egyszer a papa szidta a kutyát mert a róka bepározta.De nem született semmi,ha jól emlékszem.😃😅
2021. márc. 13. 05:56
 24/30 anonim válasza:
100%
Este bemennek maguktol. Ha reggel 9-kor engeded ki, az se baj, csak legyen takarmany, viz.
2021. márc. 13. 06:17
 25/30 anonim ***** válasza:
75%
nem kell túlságosan bonyolitani a dolgot. faluban lakom. tölem 300 méterre erdő van. a tyúkokat sosem zártuk, sőt ajtó sincs a házukon. pala tetővel, raklap fallal van a fenyő alatt egy cirka 3 négyzetméteres házuk. bent sok szalma, tolyató ládák, és bent van az önetető hordő alakú vályú. (benne 1 mázsa kukorica darával) sosem vitte el őket ragadozó pedig itt fészkelnek a sasok is a közelben. Van annyi eszük h bemennek és a szalmában aludnak. nyáron sok kint alszik a fa alatt vagy a meggyfákon fent. télen egy szőnyeg van a ajtójukra lógatva, ez felfogja a hideget. Ha van lehetőséget akkor tartani kell mellettük néhány gyöngytyúkot is. azok aránylag csendesek, de ha patkányt, nyestet vagy hasomlót látnak akkor hatalmas rikácsolásba lezdenek és a menyét is inkább otthagyja őket
2021. márc. 13. 14:52
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Van még egy megoldás. madárháló. ha nem akarod zárogatni de félsz akkor kijelölsz nekik egy udvart, körbe kerited keritéssel, mondjuk sima dróthálóval és a kerités teteje szintjén kihúzod a madárhálót. közben itt ott egy egy karóval elátámasztasz h ne lógjon a földig. most néztem emagon a 2x5 méteres madárháló 1141ft. gazdaboltokban is bárhol kapsz. igy fentről nem viszi el a madár, a tyúk sem megy ki a mcska sem jön be és ha van kerités akkor szon sem jön be sem ki a jószág. amúgy 1 nagy kakas melléjük és az védi a tyukot, még tőled is. vagy egy kis törpe kakast, aok a legtöbb elég agressziv, az mellet sem mozog sokat a menyét
2021. márc. 13. 15:00
 27/30 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat! Természetesen elkerítve terveztem, de a tetejére nem akartam madár hálót, de most elgondolkodom ezen is! Köszönöm szépen mindenkinek, aki segítőszándékkal írt!
2021. márc. 13. 19:00
 28/30 anonim ***** válasza:
58%
Az eszedbe jutott, hogy nem csak kiengedni/bezárni kell őket, de etetni itatni takarítani is?
2021. márc. 14. 16:15
 29/30 A kérdező kommentje:

"Az eszedbe jutott, hogy nem csak kiengedni/bezárni kell őket, de etetni itatni takarítani is?"

Nyilván fogyatékos vagyok és nem jöttem rá, hogy a tyúk is eszik iszik és szarik.

2021. márc. 14. 20:52
 30/30 anonim ***** válasza:
58%
Hát ne haragudj, de a kérdésedből ítélve "azt hallottam be kell őket estére zárni" no ebből rá nem jöttem volna, hogy nem vagy az.. 🙄
2021. márc. 15. 07:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!