Szeretnék tyúkot tartani, de azt hallottam, be kell őket estére zárni a kis házikójukba. Hogy oldjam meg, hogy reggel korán máűr ki tudjanak menni? csak mert nem kelek fel 9 elött. Vagy nem muszály bezárni őket?
Figyelt kérdés
2021. márc. 12. 22:56
11/30 anonim válasza:
A haszonállat tartás jó sok pénzbe kerül egyébként is, már ha normálisan tartod őket. Meg egyébként ez nem lusta embereknek való elfoglaltság.
12/30 anonim válasza:
Én sosem zárom be őket. Bemennek maguktól, majd kijönnek. 20 éve tartok tyúkokat.
13/30 A kérdező kommentje:
"Én sosem zárom be őket. Bemennek maguktól, majd kijönnek. 20 éve tartok tyúkokat."
És kárrtevők, mint pl nyest nem rabolt még ki?
2021. márc. 12. 23:21
14/30 anonim válasza:
Egyszer szomszéd macska ölte meg a kiscsibéket. Meg egyszer patkány, de mióta van kutyám az nem játszik. Igaz, 2 méteres beton kerítésem van, nem sok minden tud bejönni. Macskának sajnos nem akadály, az szokott próbálkozni, ugye a kutya külön van a tyúkoktól, mert vadász és szívesen eljátszana velük. Kifejlett tyúkokat viszont nem kell félteni a macskától, ha csibe van, akkor be kell zárni, meg nappal is figyelni, a kotló jelez, ha támadják őket, meg ha van jól megtermett kakas, az is megvédi.
15/30 anonim válasza:
Szögesdrótos duplakerítés, probléma megoldva. Bár kérdéses, mennyire olcsóbb alternatíva ez az automata kapukkal szemben.
16/30 A kérdező kommentje:
ekem is 2 méter magas, de nem beton, hanem trapézlemez kerítésem van. ezen sem tud átjönni sokminden.
2021. márc. 12. 23:30
17/30 anonim válasza:
A kérdező gondolom nem vágó tyúkot akar tartani hanem japi csirkét meg japi kakast.
Azok meg elvannak egész nap az udvaron,estére kell bezárni őket,reggel meg mindegy mikor engeded ki őket.
Szerintem nézz utánna valami oldalon a japi csirke tartásnak meg vannak ilyen könyvek.
18/30 A kérdező kommentje:
tojás miatt akarok tartani amúgy.
2021. márc. 12. 23:36
19/30 anonim válasza:
Én tojásnak meg húsnak tartom, vegyes fajta, japánból igaz csak néhány darab van. Szabadon járkálnak, legelnek, kukoricát, búzát, gabonát esznek, tápot nem. Gyógyszerek helyett néha pár csepp jódot kapnak a vízbe. Még a lábuk színe és a tojás is más így, nagyon bio. 12,14 voltam.
20/30 anonim válasza:
Annyit még, hogy ha nem fogod tojótápolni, fele annyit fognak tojni csak. Saját részre nem gond, mert egy táp nélküli tojás felér 2 tápolttal lazán, de ha el akarsz adni is belőle veszteséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!