Lányok, ti képesek lennétek a házi csirkét levágni, vagy nem tennétek ilyet már semmilyen esetben sem? Mi a véleményetek erről?
Nekem srácként az, hogy az ipari állattartást elitélem, mert abban semmi emberi nincs, hogy bezárva, állathoz méltatlan módon tartják az állatokat és aztán egy futószalag végez velük.
De mivel szeretnék magam is csirkéket tartani, attól már nem félnék, hogy a sajátjaimat levágnám.
Az szerintem egy tiszta és normális dolog, ha az ember ki meri oltani a dobogó szivet.
Régen amerikában a fiatal 7-8 éves srácokat kiküldték egy fegyverrel az ólba, hogy lelőjék a disznót.
Ez volt a férfiak beavatása.
Én úgy gondolom aki erre képes, az tiszteli az állatot eléggé, és szereti is. Én a csirkéket jól tartanám, szép gyepen. A levágás viszont az élet része.
Mikor a kFC-ben álltok sorba, gondoljatok erre.
Azokat a csirkéket nem kellett leölnie embernek, de nem is láttak napfényt soha.
Másrészt ha egy lány vega azt megértem, a vegetáriánus életmód etikailag nagyra becsülhető, számos nagy elme ellentmondott a húsevésnek, például Leonardo da Vinci is, aki ketrecekben vásárolta a piaci madarakat, majd engedte őket szabadjára.
Mit gondoltok?
Nem vagyok vegán, az elveiddel meg egyetértek (az ipari állattartás nem oké, a normális körülményekkel nincs gond, a haszonállat haszonállat...), de nem tudnám megtenni. Falusi nagyszülőknél láttam csirkét, kacsát stb vágni, én mindig inkább bezárkóztam. Tudom, hogy ez az élet rendje, de nekem nem menne. Gyerekként végigbőgtem egy disznóvágást, az is örök élmény maradt, nem jó értelemben.
Én maradok pösti paraszt, a csirke a boltból jön. :D Meg tudnám amúgy csinálni, tanították, hogy kell, de nem akarom.
Szerintem nem kell ennyit agyalni ezen.
Ha éhes leszel,simán levágod,megfőzöd/-sütöd,megeszed.
Én nagyon szeretem az állatokat, gyerekként a kutyán,macskán kívül volt,teknősöm és amit csak el lehet képzelni kisállat. A mai napig imádom az állatokat.
Vidékre költözés után, fel sem merült bennem,hogy ne vágjam le a baromfit.Szabad tartásút,ha már egyszer megvettem neki a plusz eledelt,mert a fűvel nem fog jól lakni,és ezt te is tudod.
Szóval szerintem felesleges ez a sok elmélkedés.
Vagy le tudod vágni és eszel valamilyen szinten egy egészséges állatot,aminek az íze is más, vagy megveszed a boltban az agyon antibiotikumozott felfújt húsú baromfi kinézetű izét.
De azt hiszem a sok körítés mellett,már meg is írtad a választ.
Másokkal meg ne foglalkozz.
Köszönöm a válaszokat, a nimfa papagájok nem tudom, miért kerültek előtérbe, nem látom a válaszok között a reakciót rá.
Természetesne érthető, minden véleményre zöld kezet küldök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!