A juhhús milyen állat ízére hasonlítható vagy egyedi íze van?
Juhokra használjuk a birka elnevezést is, tehát juh = birka.
A juh elnevezése ivar és kor, valamint hasznosítás szerint:
- bárány
- választott bárány
- toklyó
- jerke
- anya
- kos
- ürü.
Ezek mind juhok.
A húsuk íze kissé édeskés, ezért fűszerezésük figyelmet igényel. Kissé a vadakhoz tudnám hasonlítani.
Ha a hús nincs kellően előkészítve a főzéshez (faggyú teljes eltávolítása), akkor még egy nagyon jellegzetes, a finnyás orr részére "büdös" szag is társulhat hozzá.
Azonban, ha hozzáértő ember készíti el - bármely formában, legyen leves, pörkölt, sült - igen finom, különleges, ínycsiklandó ételt ehetünk.
Egyszerű példa,-
(visszaolvasván a hozzászólókat, mindenkivel egyetértek.Egyedi íze van a faggyú jelenléte odaver és egy életre eltántoríthat a fogyasztásától.)
Én a nyúllal voltam így, egyszer megetettek egy szarul elkészített nyuszival, utána 30-évvel később én főztem meg és azóta minden rendben van.
Elkészítés függő, de ne várd a juhhúsból készült ételtől, hogy csirkepaprikás íze legyen.
Mindent meg kell kóstolni ahhoz, hogy az ember eldönthesse, hogy szeretni fogja, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!