Kutyatenyésztésbe fogni kis mellékhobbiként egy Magyarországon egyedi színű fajtával mennyire lenne érdemes?
Sokat olvastam a témáról és felfogtam hogy rengeteg pénz kell hozzá, és a szaporítók miatt nagyon nehéz dolga van a tenyésztőknek.
Volt egy fekete-ezüst német juhász kutyám, utána néztem és Magyarországon sehol nem találtam ilyen kutyát sem eladót, sem tenyészetet ahol ilyen színű kutyák megtalálhatók.
Állattenyésztő mérnöknek tanulok,de nem a kutyatenyésztés a fő célom.
Viszont arra gondoltam, hogy egyszer, ha lesz egy állandó munkahelyem, fél-1 millió Ft tőkét össze tudnék szedni, egyelőre egy kant és egy szukát hoznék be külföldről, és meglátnám, hogy mennyire lenne keresett hiszen az országban tényleg egyedülálló szín lenne.
Ha nem jönne be, akkor kis veszteséggel kiszállhatnék ebből és lenne két gyönyörű kutyám a családba.
Mi a vélemény?
Erről a színről lenne szó:
Előre is köszönöm az építőjellegű hozzászólásokat :)
Azon a pénzen inkább vegyél egy minőségi,svájci karórát vagy menj el egy egzotikus nyaralásra vagy végezz el egy nyelvtanfolyamot!
Egy EX-tenyésztő.
Fekete-ezüst német juhász nincsen, vagyis pontosítok: nem elfogadott szín, tehát nem is tenyészthető, hibás.
(Ugyanakkor a fotón lévő kutya inkább rajzosnak néz ki, bár nem mernék rá megesküdni, h fajtatiszta).
3 színváltozat elfogadott: a rajzos, a fekete, és az ordas.
Köszi, csak érdeklődtem, nem kell lehurrogni :) Ki ismeri az anyagi hátteremet vagy körülményeimet?
Akkor rosszul tudtam, külföldön tenyésztő oldalakat találtam black-silver german shepherd keresőszavak alatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!