Mi lehet a gond a guppikkal?
Kb. Másfél hónapja vettem 2 db guppi lányt, és egy plattit, karanténba helyeztem őket, mert a plattinak úszórothadása volt, kezeltem, azóta is jól van, de a két lány guppi meghalt, az egyik terhes volt, megszült, és ezután halt meg, összehúzta az úszóit, és fekélyek jelentek meg rajta. Azóta a platti már a nagy akváriumban úszkál, a kis guppikat pedig a egy 25 literes nevelőakváriumba raktam (addigra kb. 10-en lettek a 15-ből, rengetegen születtek gerincferdüléssel)
Ebben az aksiban heti kétszer cserélek 20-30 %-ot, vízelőkészítővel. A hőmérséklet 25-26 °C. Etetésük: artemia, fagyasztott szúnyoglárva, lemezes táp (JBL Novobaby), illetve fagyasztott spenótkocka. A szűrő HapPet Orca 250 (lehet hogy ez nem elég? Esőztetésre van állítva). Mára már csak 3 guppi maradt, folyamatosan hullanak. Mitől lehet? Külsérelmi nyom nincs rajtuk, egyszerűen csak reggelre meghalnak. Egy kicsit elszaporodtak a csigák az akváriumban, lehet ez a probléma?
Meg kellene nézned az ammonia és a no3 szintet, lehet h túl magasak.
Több halnál, csigánál töbször kell szűrőt takarítani. Ne etesd túl a csigákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!