A halak miért csipegetik le a növény leveleit?
Van egy fajta növényem az akuban, a nevét sajnos nem tudom, kis körömnyi kerek levelei vannak a szárán egymással szemben 2-2 levél, amit a halaim az utóbbi hetekben letépkednek. Az érdekes az, hogy a növény már lassan fél éve megvan és csak az utóbbi pár hétben kezdték piszkálni. Van hogy tövestül ki húzza és a víz felszínén landol. Nem magasak, úgy 5-12 közt vegyesen.
Az átokhínárt és a hólyagos vizikelyhet nem bántják (egyenjőre).
A halak: egy pár gömbmolly, szifó, gurámi, 2 algaevő, 3 postakürt csiga.
Az akvárium 110L-es
Lehet vitaminhiány? Vagy csak valamelyik szórakozik?
Még nem láttam melyik csinálja, mer általában reggelre, vagy mire du. hazajövök a felszínen úsznak a levelek vagy az egész szár.
Köszi a válaszokat.
Eledelt vegyesen kapnak, lemezes, szemcsés, szúnyoglárva, meg növényi eleségkocka. Forrázott zöldségfélét még nem próbáltam, de tervben van.
Nem kimondottan a halakétrt aggódom, mer jól vannak, "vidámak". A növényeket sajnálom, mert a meglévők levelei is csipkésre, lyukacsosra van csámcsogva. Először a csigákra gyanakodtam, de hát az nem húzza ki ...
" Forrázott zöldségfélét még nem próbáltam, "
Ne viccelődj már, a legelső kérdésem az lett volna, adsz e nekik rendesen enni, erre felsorolsz ilyen olyan tápokat...
Hát komám, ha téged táppal etetnének, mikor ott lenne előtted a rántotthús koviubival, te is azt dézsmálnád meg.
Adj nekik rendes kaját, ne ilyen bakelit szarokat, és majd békén hagyják a növényeket.
" lyukacsosra van csámcsogva"
...mondjuk ez a növénynek is lehet hiánytünete, nem biztos, hogy kirágták!
Köszi "komám" a nyers választ ...
A növénynek meg lába nőtt és felúszott a felszínre :)
Egyébként ami már a víz tetején landol, arra rá sem néznek.
Nagyon szívesen, az önzetlenül rád szánt perceket, és őszintén remélem, hogy a lényegét is megértetted a válaszomnak. :)
Biztos vagyok benne, hogy nem csak egy felszínes kötekedő gyökér vagy, és így hasznosítani tudod a válaszom!:)
Nem sértésnek szántam és én sem vettem rossz néven.
Úgy látszik még sokat kell tanulnom az akvarisztikában, mire rájövök milyen buta vagyok. :)))
Tehát ezért kérdezek ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!