98 literes akváriumba ez jó kombináció?
6 hím guppi
6 zebradánió
3 vörös karcsú díszmárna
3 szifo
Ezek mellé mehet még valamilyen talajlako, esetleg hím plattik. Vannak bent most kis naphalak is, esetleg 1 pár maradhat, vagy adjam mindet a teknősnek?
Szűrő tetra ex 600 külső és aquael fan 2 plus belső szűrő.
36 W a világításom, az egyik fénycső fehéren, a másik rózsaszinesen világít. Növények:
Bacopa
Hólyagos vizikehely
Sok anubias
Sok crypto
1 nagyobb és 2 kisebb tő microsorum
1 echinodorus
Meg 6-7 szál átokhinár.
Talaj JBL manado. Napi 1.5 ml profito megy. Echinodorusnak meg átokhínárnak elég lesz, vagy nem?
inkabb ezt vennem, nagyobb a pumpa,
a szuroanyagok es stb csak viszafogjak, és akk mar a 6szoros szures sem lesz meg, ami meg nem tul sok
Szerintem a kis márnákat szétstresszelnék a naphalak, és amúgy is nagyon kevés belőlük 3 db.
Amúgy jónak tűnik, szerintem a 600-as szűrő is bőven elég biológiai szűrésre, a vízforgatásra úgyis rásegít a fan2.
Ezen és bármely állatok tartása bővebb ismereteket/odaadást kíván. Ami külön kellemetlen, hogy ez 5 éve megy. Összekényszerítettél mérsékeltövi és trópusi fajokat egy kétéltűvel, az igényeik merőben mások, a hely nem egynek igen szűkös (lesz), mondhatni nem élettér, az egyedszámok nem stimmelnek.
A KÉTéltűnek külön lakhelyet biztosítanék, száraz partíció is kéne víz mellett és egy akkora élettér ami egy 20 centis felnőtt állatnak is elég (a 80 centi hosszú aki nem az).
Mihez kellett a 100%-os vízcsere? ez már önmagában vészjósló…
Van egy jó szűrőd ezek szerint siporaxal és egy belsővel megtámogatva (az áramoltató nem feltétlenül kell), kiváló talajod, van egy ígéretes fényed (ha a rózsaszín egy növényes cső), ami mellett gazdag élőflórát (ideértve a kardfüvet is) telepíthetsz. A guppi-dánió duót hagynám kiegészítve egy csapat coryval vagy egy ancistrus párral és ennyi.
Sokakkal ellentétben minden eszközöd megvan, hogy jól csináld. Miért kell ezt így? Változtass.
Azért kellett a teljes csere, hogy újra be tudjam rendezni, a vizikehelynek akkora gyökere volt, hogy a fele talaj kijott vele együtt, s a vizikehely már az egészet benőtte. Trópusi faj az egy dolog, de ő már 1 nyarat volt kint tóban, télre behoztam, aztán most nem raktam ki megint.
A naphalakat azért hoztam, hogy kipróbáljam hogy mutatnak, de jobbra számítottam.
A szűrőkben a bacik így is megmaradtak, mert nem álltak fél óránál többet a szűrők, a talajban is tuti maradtak bacik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!