Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen gyorsan pusztulnak el...

Milyen gyorsan pusztulnak el rosszul tartott halak?

Figyelt kérdés
Van egy akváriumunk, itt olvasgatva, egyértelmű hogy mindent elrontottunk: kicsi akvárium, rossz víz, kicsi szűrő-ami ráadásul mintha nem is működne pedig itteni tanácsok szerint eheim márkajú-túl sok halunk van, nem ebbe az akváriumba valók, nem járattuk be az aksit nem karanténoztuk az új halakat, egyszerre tul sok halat tettünk be....stb stb stb . Figyelem a halakat, mindenféle tüneteket látok-vakaroznak, ferdén vannak a vízben, pipálnak, fehér a székletük, szóval bediagnosztizáltam az összes létező halbetegséget tüneteik alapjan. Kérdés: ha betegek a halak valóban es rosszak a körülmémyeik kb mennyi ideig maradnak életben? Évekig-hetekig-napokig???? Milyen gyorsan pusztulnak el ilyen körülmények között?
2019. febr. 23. 18:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Annyire nem is vészes a helyzet... Menj fel akvakertesz.hu ra és fotózd le a hlakat és töltsd fel a hal "betegségek mi lehet a baja a halamnak?" topikba. Tanácsolnak sok mindent, megmondják mik a halak bajai és talán valakivel el tudod cserélni a szifókat, és fantomlazacokat guppira.
2019. febr. 23. 20:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Es ha betegek? Kinek kell beteg hal?
2019. febr. 23. 20:11
 13/20 anonim ***** válasza:
Hidd el van olyan aki a döglődő bettákat gyógyítgatja több-kevesebb sikerrel. Akinek van karanténja miért ne. A hetekben valakinek egy ingyen nanot dobtak össze.
2019. febr. 23. 20:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk hülye kérdés mert nyilván nem akarunk halat többet ha ezek nem lesznek már, de ha mégis, akkor guppin kívül mit lehet? Mert guppikról meg sok rosszat olvastam hogy gyakran betegek alapból
2019. febr. 23. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
Neonhalat meg más nano halakat. Innét ha beteg a hal általában szólnak. Nyugodtan regisztrálj, milelőtt nem késő.
2019. febr. 23. 21:00
 16/20 A kérdező kommentje:
Oké, köszi.
2019. febr. 23. 21:03
 17/20 A kérdező kommentje:
Ja tényleg azt meg meg sem említettem hogy ahol vettük a halakat, voltak beteg halak. Mert mondta eladó azok a halak nem eladok mert gyógyszeres kezelés alatt állnak- na ezt is utolag tudtam meg, ilyen helyről nem tanácsos halakat venni. Az egyik guppinak meg hiányzott a farokúszójából egy jókora darab. Nyilván az sincs tök rendben. Szóval nem nehéz egy kezdőnek mindent elrontani. És mivel fel sem merültek bennem kérdések, igy meg nehéz válaszokat találni. Mikor meg lettek a halak akkor kezdtem olvasgatni és miném többet olvasok annál inkább megy el a kedvem az egésztől. Fene gondolta volna ilyen bonyolult dolog egy hal tartás.
2019. febr. 23. 21:30
 18/20 Salx Narval ***** válasza:
Minden kórokozóra ami a halak bőrét támadja dörgölőzéssel reagálnak így szeretnének megszabadulni tőlük, nem csak a darakór előjele ez. Nem lehet tudni mi izgatja a bőrüket így azt sem, hogy meddig bírják. Kezelni kellene őket széles hatóanyagú szerrel pl Parakill-Dezinfekt fele-fele arányú keverékével. Kérdés az, hogy egyáltalán akartok e értük tenni valamit vagy végignézitek amíg lassan kimúlnak. Nem az akvarisztika bonyolult ennyire csak nem vettétek még azt a minimális fáradtságot sem, hogy legalább az alapjait megtanuljátok mielőtt élő állatok életével szórakozni kezdtek önző módon. Ami azt illeti még most sem biztos, hogy késő lenne.
2019. febr. 24. 03:16
 19/20 A kérdező kommentje:
Átgondolva a válaszokat, igen elsiettük ezt, valóban az aktív eutanázia lesz a legjobb leggyorsabb és legegyszerűbb, aztán elfelejtjük a haltartást, hal esetén maradunk a pecázásnál, az jól megy.
2019. febr. 24. 10:37
 20/20 anonim ***** válasza:

Sok hülyeséget csináltál viszont van egy nagyon ritka jó tulajdonságod: önkritika. Bár olyan fertőző volna mint az influenza!

Összetett kérdések esetén: okostelefon->1db. video a viselkedésről,1db jófelbontású foto->Google Drive-> link bemásolása a kérdésbe.

A macskakutálat csak azoknál van akik nem ismerik őket. Éjjellátó kamerán nézve tök sötétben ugyanúgy mozog mint világosban, a bajszával semmit nem tapogat. Lekapcsolt kameránál is hiba nélkül kitalál a garázsból. Minek van a tigrisnek bajsza azzal azzal tapogatja ki a szarvast, ja bocs nem én vagyok a kérdező:

2019. febr. 24. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!