Mitől lehet, hogy a sarokba csoportosulnak és pusztulnak a halak az akváriumban?
Tizen 5-6 centis törpeharcsákról van szó, ill egy 12-15 centis napkárászról 50 L-ben osztozva. Kerti kút vízzel feltöltve, mosott sóder az aljzaton, 4-5 centis rétegben.
Élő szunnyoglárvákat és darálthúst kaptak enni, ügyelve, hogy maradék nélkül megegyék.
Újraindításig volt benne néhány tócsagaz hínár is, de kivettem őket...
Másfél hét után tegnap óta gyűlnek az akvárium két sarkába, fel-le, felszínig úszva. Szaporán kapkodják a levegőt, nagyon izgatottnak tűnnek. Máig a kisebb törpékből öt elpusztult.
Éjszaka már újraindított akvárium üzemelt, csak víz és sóder volt, ill van benne.
Nem tudom van-e összefüggés a között, hogy nemrég 3 nagyobb, 8-10 centis vízicsigát hoztam egy tóból (ahol kisebb vörösszárnyú keszegek is élnek), gondoltam hátha nem csipkedik meg a kis harcsák... kb. ezóta pusztulnak a halak, bár meglepne, ha ez releváns volna.
"Eddig miért nem volt kínjuk?"
Pedig mindent megtettél érte eddig is! :)
Pont eddig bírták. Pont ennyire strapabírók. Nem 5 perc alatt halnak bele a tartási körülményekbe, de azért közel sem bírják évekig. Pont eddig bírták. Most már ezt is tudod.
A középkori élve rohasztásos kínzást is hetekig bírták az emberek.
Ettől még nem vita tárgya, hogy ahogy az embereknek se ideális egy szarlével teli dézsában élni, ugyanúgy nem ideális hazai hidegvízi halakat 500 liter alatti meleg vizes aksiban tartani.
50 l épphogy nem nano kategória. Mármint Magyarországon. Külföldön sok esetben még bőven nanoba sorolják.
Ezzel szemben a hazai hideg vizű akvárium mindig is a határán volt annak, hogy egyáltalán kivitelezhető e akváriumban (itt 1000 literekről beszélek!) a hosszú távú fenntarthatósága, vagy kizárólag kerti tóban lehet ezt megvalósítani, és életben tartani az állományt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!