Mindig is erdekelt, isznak-e vizet a halak?
Az édesvízi halak teste sűrűbb, mint a környező víz, ezért a vízmolekulák folyamatosan áramlanak be a bőrükön keresztül, lásd ozmózis. Ezért nincs szükségük külön ivásra, elég nekik az, amit a kaja mellett lenyelnek, és folyamatosan pisilnek. A vizeletük híg, a beszivárgott víztől szabadulnak meg főleg.
A tengeri halaknál pont fordítva van, ott a környezet sűrűbb és folyamatosan szívja ki a vizet a bőrükön át. Ezek a halak sokat isznak, és aztán sűrű sóoldat formájában megszabadulnak a megivott sótól, a vizet pedig igyekeznek megtartani.
Húgyhólyagjuk van, nyilván h..ugyoznak. Mitől h..ugyoznak? Nyilván a megivott víztől!
Ezt én úgy tudtam meg--mármint, hogy van húgyhólyagjuk,--hogy egy könyvbe megláttam egy képen a halak belső szerveit lerajzolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!