Darakór? Mit tegyek?
Fura fehér foltok, pöttyök jelentek meg a halaimon.
Mintha rátapadt volna valami.
A neten utánanéztem, lehet hogy darakór?
Ma estére feltünt hogy szokatlanul izgágák, nagyítóval figyelgettem őket és akkor tűnt fel a fehéres pöttyök.
Az aku egyik oldalán nyüzsögnek, az etetéssel sem igazán törődtek.
Egy pár fotó: (remélem látszik)
Ha valóban darakór, mit tehetek gyorsan, hatékonyan.
Persze hogy a halak is megmaradjanak ...
Az aku 110 L-es.

Várjak még a csodára, vagy mély gyászunkba számoljam fel az akváriumot?
Kérdés hogy ezzel a szerrel nem -e vágtam haza az akut?
A nejem most telefonált, hogy mire hazaért az egyik halacska már elpusztult.
A kedvenc (legrégebbi) még megvan, de csak egyhelyben ücsörög. A xifok és a gömbmollyk még megvannak, úszkálnak de nagyon pettyesek.
A 2 algaévő hacsa is jól volt még reggel, ezeken nem láttam pettyeket, igaz alapból is világos pettyesek és nehezen látszik hogy van-e rajt valami. A viselkedésük is még normálisnak tűnik.
Azért kérdem, mert ha neadj isten mind kipusztul, vagy tovább romlik a helyzet, ebbe az akuba szerintem nincs értelme új halakat rakni az újboli fertőzés végett.
Akkor szerintem kirámolás fertőtlenítés, tisztítás és újraindítás.
De akkor mit tegyek a benn lévő növényekkel? Az is kuka, vagy túlélik az átültetést?
Sajnálom, mert szépen meg volt érve az aku.
Egébként már szine biztos hogy az új hallal jött a fertő, mert az egyik ismerősöm is már póruljárt annál a kereskedőnél. Ő már nem is vásárol náluk, max eledelt és azon is jól megnéni a szavidőt.

Igen várj a csodára, nem telt annyi idő a kezelés indítása óta. Amelyik erősebb szervezettel érkezett a fertőzésbe, megúszhatja. Hozzáteszem, ha úgy látod, hogy vmelyik nem reagál a külső ingerekre, nem mozdul csak piheg a talaj fölött, akkor a jeges eutanázia megfontolandó. Nyilván bejöhet egy külső forrásból is a kórokozó, de ez a társítás ami itt volt, eleve teret nyit a darakórnak (is). Az új halakat nem véletlenül karanténozzák. Sem a xifo, sem a molly párban tartása nem jó, a gurámi meg egyedül nem működik.
Bárhogy is, várnék azzal az újraindítással, ahogy időd engedi olvass a témában és tervezz meg egy optimális társítást akár biotóp formájában.
Köszi a vélaszt, még azért várok mi történik.
"jeges eutanázia megfontolandó" ezt hogy működik?
Leírnád bővebben?
Felkelt! A hasa csak felébresztette az etetéskor :)
Nem kell rögtön kivégzésre gondolni ...

Igen, sajnos ez a tudatlanságom(gung) ára.
2016 augusztusában kezdtük egy 25 literes szettel, pár neonnal, guppival, több kevesebb sikerrel. Az idő múlásával szépen megmaradtak a halak, így maradt meg a legrégebbi aki már 2 éves nálunk. Nem is volt gond, a végén szépen működött a 25-ös aku, fertő sosem volt (legalább is nem tudok róla), nem is gondoltam ilyenre.
Tavaly szeptemberben szereztük használtan a mostani 112-es akváriumot, amit használat elött alaposan kisavaztam, tisztítottam. A költözéskor csak 3 hallal indult, azok is még megvannak, a többi december elején került be.
A utolsó 3 január 31.-én került be, 2 algázó akik most is remekül vannak, ferő jele nincs és az a szerencsétlen gyöngygurámi, hogy párja legyen az előzőnek. Na szerintem ő volt a ludas, mert férehúzódó, aktívtalan volt, azt el is pusztult.
Ma estére tervezek 30-40% -os vízcserét, már lassan 2 napja áll az erre a célra szánt vödrökben. Utána még egy flakon malachit.
Úgy látom hogy a pöttyök mitha leszáradnának, vagy mi. Nem olyan püffedtek, golyószerüek, hanem laposak, minha ki lennének pukkadva.
Jó lesz így?
A kérdés, ezután hogy tovább?
Gondolom, megint vízcsere. Vitamin esetleg a végén? Milyet?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!