Darakór gyanús hal karanténozása egy 10 literes vödörben?
Akvarisztikai üzletből hoztam pár mollyt, 24 órát már töltöttek az akváriumban amikor igazán feltűnt, hogy az egyiken van pár fehér pötty - valószínűleg már így hoztam, mert kb 5-6-ot számoltam rajta... Mivel darakór gyanús inkább kivettem, de mivel nincs konkrét karantén akváriumom, így az egyik 10 literes vízcserés vödörbe raktam egy kicsi belső szűrővel, fűtővel és a nagy akváriumból mertem neki vizet ahonnan kivettem.
Elkezdtem a kezelését, de ellesz majdnem 1 hétig ebben a vödörben?
Amikor behelyeztem őket a nagy akváriumba véletlenül került kb 1 dl-nyi már megkevert üzletből hozott víz az akváriumba. Aggódjak a nagy akvárium miatt is?
A többi mollyn nem látok fehér pöttyöket (még?).
10 literes uborkás üveg nem létezik.
Műanyag vödör teljesen jó, bár jobb lenne szögletes műanyag láda.
Ja, és a gyógyszerezés miatt nem lesz biológiai szűrés, úgyhogy a szűrő csak az O2 beoldást oldja meg.
Emiatt az etetést szüntesd be, vagy csökkentsd töredékére. Max 3- naponta negyed adag étel, a vízcsere előtti napon.
Köszönöm az eddigi tanácsokat. :)
Egy műanyag Aldis vödörben van, de lehet, hogy megfontolom egy szögletes műanyag tároló beszerzését ilyen esetekre.
SERA Costapur-t használok, az abban leírtak szerint adagolok, a súlyosabb esetekre ír 5. és 7. napi kezelést is a vízcsere előtt, de a testén lévő pár fehér ponton kívül más tünetet nem produkál.
A nagyobb akváriumban lévő halak között vannak megkérdőjelezhetően sóra érzékenyek + ragaszkodom a postakürt csigáimhoz, így ha esetleg ott is látnám a tüneteket akkor oda is Costapur-t adagoljak?
A vele hozott többi mollyn se érzékelek még semmilyen tünetet.
Várhatőan meddig van a rizikó faktor a társas akváriumban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!