Valami nem oké az akvárium vízzel?!
Több mint másfél hónapja lett összerakva az akvariumom,1honap bejáratási idő megvolt.Ezutan tesztelve lett a víz, minden értek rendben volt leginkább a Nitritre figyeltünk oda! Ampullas baci benne van a szuroben vagy 5 és táp megint csak 3
Ezután jöttek a halak, de a biztonság kedvéért még vittem vizet nezetni a boltba, sok volt a Nitrit jó akkor halak vissza a boltba.. 1het várakozás utan ajánlottak hogy rakják bele zeolit követ hátha segít.. de semmi most ott tartok hogy másfél hónapja megvan az akvárium és egy sz***r az egész! Segítsetek!!!
Mennyi az a sok nitrit?
Tegyél bele halakat. Ne bacit, meg bacitápot. Majd a halak megtáplálják azzal, ami nekik kell.
Ha addig vársz amíg nem lesz nitrit, éhendöglenek a baktériumok. Mi az a műkaja amit adsz nekik? Hagyd a fenébe.
Ha nem extrém magas a nitrit, rakjál bele vagy 3 db hím guppit. Kezdésnek.
Amúgy soknak találom ezt a 14 guppit egy 2008-ashoz, tekintve hogy ez egy 40-45 literhez ideális szűrő. Úgyhogy a halak létszámát is erre a mennyiségre kell belőni.
Nem biztos hogy valami nyírja a baktériumokat. Az is lehet hogy eszer van mit enniük, utána nincs, és ezért hullámzik drasztikusan a számuk, és ez meglátszik a vízértékeken, mert nem tudnak olyan ütemben szaporodni.
Nem tesz jót ez az összevissza "etetés" mármint a baktériumok táplálása. A beszórt kaja, úgy natúron, hogy nem megy végig a halak emésztőrendszerén, akár hetekbe is telhet mire a baktériumok számára táplálékot jelentenek.
Én az elején szoktam bedobni akvárium nagyságától függően pár fagyasztott kockát, aztán úgyhagyom, semmit nem csinálok vele.
A betelepítésnél kell nagyon figyelni a fokozatosságra. Ezt sokan alábecsülik, pedig nagyon fontos és hasznos dolog, pont azért, mert nem "olyan mint ha" feltételeket teremtünk, emésztetlen kajával, meg kitudja miket tartalmazó bolti táppal.
A puding próbája a baktériumoknak is az evés. Valós körülményeket kell teremteni, csak óvatosan.
Ez sokkal stabilabb folyamat, mint az össze vissza etetgetés, tápozgatás.
Guppiból meg talán sikítva hímből belefér a 14, de inkább 12. Ha nőstény is lesz, felejtsd el ezt a mennyiséget.
8-10 reális ehhez a szűrőhöz.
Tudom hogy a szetteket is ezzel a szűrővel árulják, de hát a szettekről is megvan a véleményem.
Én ehhez az aksihoz mindig a 2010-eset szoktam ajánlani.
0,25 és 0,30kozott mozog most perpill. Ami nem olyan egetrengetően sok de a halaknak ez már ártalmas.
Tegnap ilyet agyaltak ki a fiúk a boltban, hogy lehet valami külső tényező miatt nem tudnak el szaporodni a bacik.
Valami vegyszer de nem használtam a közelében vegyszert az üveget is vizes szivaccsal és papirtorlovel szoktam tisztítani kívülről.Ekkor jött szoba a dezodor, amit azért én 1nap 3-4x biztos használok de nem közvetlen mellett. Panelban lakom és az étkezőben van az akvárium és a mellette levő kisebb szobában vagyunk mi a párommal de ő is dezodort használ. Nem tudom, hogy mennyi köze lehet ehhez a deo-nak, de mivel baktérium ölő hatása van és benne van a levegőben fujas után szerintem lehet ebben is valami. Nem tudom de már teljes a tanácstalanság...
Nem hiszem hogy a dezodor okozta volna a problémát.
Narval välaszaban találhatod a probléma forrását:
,,Ott lett elrontva, hogy a magas nitritérték után lenulláztátok zeolittal az egészet, várni kellett volna egy kicsit és "magától" nitráttá alakult volna."
Most värnod kell még egy kicsit, és minden jó lesz.
Most olvasom, van egy elírt mondatom bocsi. Ha "etetőanyagot szórsz újra ammóniatöbblet lesz és a bacik nitritet produkálnak de még nincsenek nitritbontók". Ezt szerettem volna írni csak már belekeveredtem.
Ha másik helyiségben van az akvárium és légpumpát sem használsz kicsi az esélye, hogy belekerüljön bármi is, pláne ha fedett. Megkockáztatom, hogy légpumpa esetén sem kerülhet bele annyi veszélyes anyag, hogy gondot jelentsen. Hagy üzemelni és mérd meg pár nap elteltével, ha van nitrit akkor a nitritbontók is elszaporodnak majd.
Köszönöm szépen Salx Narvalnak is a választ meg persze mindenkinek!!!
Sokat segítettek akkor várok még vele aztán lesz ami lesz! :)
Nem keverem Nitrattal a csepp teszten is nitritet mertünk és a papiros teszten otthon Enis azt nézem leginkább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!