Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Érdemes lenne-e lecserélnem a...

Vadfanta kérdése:

Érdemes lenne-e lecserélnem a szűrőmet?

Figyelt kérdés

A halak rendben vannak,48 literes a tank, fűtő 26 fokon, jelenleg egy interpet CF1 vagy CF2 van benne, ehune: [link]

Jelenleg semmi problémám, de nem szeretnék a jövőben sem gondot ha ez a szűrő nem lenne megfelelő hosszútávra.

1 fiú betta

2 szivárványos fiú guppi

5 szivárványos lány guppi

(nincs verekedés, üldözgetés, mindenkinek megvan az összes úszója, a guppik szaporodnak, az újszölötteket a betta kb.5-7 nap alatt tünteti el)

1 hónapja vannak együt, előtte be lett járatva az aksi, vegyes élőnövényzet, heti kb.20% vizcsere állott vízzel, porszívózással egybekötve. Mindenféle fagyasztott táp, néha lemezes tetra.

Csere vagy nem csere, az itt a kérdés. Előre is köszi.

2018. okt. 9. 11:18
1 2
 11/12 Skid05 ***** válasza:

Igen a pickup külcsíne evilágibb, de azért az impozáns jelzőtől is messze van…

Amivel számolj, hogy a talaj valódi trágyamágnes, az aljzatcserét valóban megfontolnám. Nem kell sok idő, hogy bedurrantsa a vized.

Némely növény (a parvula a sarokban + a lobélia) jó eséllyel feladja majd a harcot a leddel szemben, ha látod a rothadás jeleit rajtuk akkor még időben emeld ki a töveket, mert ez is odacsap a tiszta víznek.

Némi kiegészítő növénytáp azért jól jön majd, ha valódi bettás miliőt akarsz teremteni dús flórával.

A 26 fok többek szerint már szélsőértéknek tekinthető betta szemszögből, de ha a flamóra és a vízminőségre (szűrő+cserék) tartósan odafigyelsz, jobbak az esélyei ezen hőfokon is.

2018. okt. 12. 22:43
 12/12 Salx Narval ***** válasza:
Igen, sokan a 28-30 fokos hőmérsékletet erőltetik. Én is mindig alacsonyabb hőfokon tartottam őket konkrétan 26 fokon és nem ez az alsó határ ahol még jól érzi magát. A stabil 24 fok a határeset, nem csak elviseli ezt a hőfokot hanem tartható is de megmondom őszintén ezt azért én is kevésnek tartam de a 26 fokot teljesen jónak tartom, csak nem szeretek erről vitatkozni ezért nem szoktam ajánlani, tartsák 28 fokon ha úgy jobbnak ítélik.
2018. okt. 13. 05:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!