Érdemes lenne-e lecserélnem a szűrőmet?
A halak rendben vannak,48 literes a tank, fűtő 26 fokon, jelenleg egy interpet CF1 vagy CF2 van benne, ehune: [link]
Jelenleg semmi problémám, de nem szeretnék a jövőben sem gondot ha ez a szűrő nem lenne megfelelő hosszútávra.
1 fiú betta
2 szivárványos fiú guppi
5 szivárványos lány guppi
(nincs verekedés, üldözgetés, mindenkinek megvan az összes úszója, a guppik szaporodnak, az újszölötteket a betta kb.5-7 nap alatt tünteti el)
1 hónapja vannak együt, előtte be lett járatva az aksi, vegyes élőnövényzet, heti kb.20% vizcsere állott vízzel, porszívózással egybekötve. Mindenféle fagyasztott táp, néha lemezes tetra.
Csere vagy nem csere, az itt a kérdés. Előre is köszi.
A 4 wattos belsőket olyan 20-25 literre mondanám, de ami még fontosabb, hogy megfelelő méretű szűrőanyaga (hasznos szűrőfelülete) is legyen. A betta miatt fontos lenne egy olyan motoros szűrő, melyre esőztető applikálható, ez a halmennyiség és víztömeg meg fogja haladni a szűrőd képességeit a halak növekedésével.
Itt van ez: [link]
Tisztes szűrőanyag tartály, esőztető, szabályozható (az említett élőnövényzeted is töri az áramlást), kb 15 centi magas lehet esőztetővel, atman lévén az ára sem horror. Megfontolnám.
nagyon köszi, tehát csere, mondjuk ezt gyanítottam, de azért jobb megkérdezni.
Sajna itt nem kapható az álltalad linkelt szűrő, de teljesítményben ez a hasonló kaliber jó lehetne nekem?
ezt tudok itt venni, egyedül a betta miatt merengek, hogy mekkora áramlást csinálna neki, esetleg valami esőztetős megoldással létezik EHEIM szűrő? Vagy valami jobbfajta?
Hogy mondják az esőztetőt angolul? A rainer-re rápróbáltam, de az nem az... :)
Köszönöm a válaszokat, valóban az utolsónak elküldött szűrő lett volna a legjobb választás, de sajnos az úgy néz ki mint egy UFO, nem akarom az akváriumban látni. így a sima szivacsosat választottam a vizet felfelé fújja ki, így nincs nagy sodrás de a víz szépen kering.
Annyit még megtennétek, hogy ránéztek a képekre, tekintve, hogy teljesen új vagyok ebben, biztos vannak még hibák amiket ti gondolom sokkal hamarabb észrevesztek mint én.
Köszi.
Ha már ilyen kedvesek voltatok, annyit még megnéznétek nekem, hogy ez a fagyasztott táp megfelel-e a halaimnak, ez a fő kajájuk vegyesen, néha kiegészítve egy kis lemezessel. (a betta étrendkiegészítőnek újszülött guppikat is fogyaszt). Más elérhető fagyasztott kaja nincs a közelben csak ennek a variációi, csak vörös, csak fehér szunyoglárva ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!