3D-s hátterek készítéséhez mi a legjobb bevonat?
Nem igazán értem a problémád :D Mi nem világos?
Ilyesmiról beszéltem: [link]
". Én és az ilyen hátteresek vagyunk hülyék vagy az eladó?"
Ne mondd, hogy nem bánok bőkezűen a bókokkal, hülyék vagytok mind a ketten! :D
Az eladó azért, mert egy jó csemperagasztó, teljes száradás után, nem esik szét. Jól bírja az a vizet, hosszú évekig.
A hátteresek meg azért hülyék, mert hiába bírja hosszú ideig, egy akváriumot se 2 hétre raksz össze.
Pláne ilyen melóba több száz literes akváriumnál szoktak belefogni, ez alatt irreálisan sok energia befektetés, kétes végeredményért. A nagy akváriumokat meg akár évtizedekre rakják össze, mert miért ne.
Szóval hiába bírja sok ideig a csemperagasztó, azért mégse folyamatos vízben ázásra van tervezve, idővel elkezdi megadni magát, morzsolódni, kiázik belőle sokminden, stb.
Ilyenkor már a halak is el kezdhetik csipegetni, és nekik se tesz jót.
Ezen kívül szinte biztos, hogy bealgásodik. Ez lehet egy természetes látvány is, de valaki csalódik emiatt.
A következő dolog, hogy ha ilyenbe fognál, akkor gondolom nem vagy kezdő, és nem kell magyaráznom, mennyire fontos a víztömeg, a térfogat, az ember azért csinál nagy akváriumot, hogy több lehetősége legyen, mármint tartható halak terén... egy ilyen cucc meg azért bőven szorít ki vizet.
A következő, a beragasztás.
Ha nem sikerül, szintén nem kell sokat magyarázni, miért sz-pás. Mögé megy a víz, berohad, szétázik, gusztustalan.
Ha sikerül fullosan beragasztani...
akkor mi van, ha elkezdi (mondjuk 10-en x év múlva) megadni magát?
Kiszedni azt a ragasztót nem tudod, úgyhogy kuka az egész akvárium.
Vagy akár a "szavatossági ideje" előtt meggondolod magad, rájössz, hogy tévedés volt ez a stílus, tök más irányba akarnál elmenni dizájnba, vagy nézed még 15 évig unottan ugyanazt a hátteret, vagy szintén, kuka az egész akvárium.
Én mondjuk semmiben nem szeretem ezeket a full beépített cuccokat, a lakásban se, szeretem ha bármi szétszedhető, javítható, szerelhető, bármelyik része cserélhető, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!