Melyik carbo a legjobb szerintetek?
Nekem az easy carbo vált be, csak erről tudni kell, hogy 4 óra alatt lebomlik, így ehhez nemárt ha van valamilyen automata tápadagolód.
Nemrég kipróbáltam a Seachem Flourish Excel-ét, ami pont abban jó, hogy bármikor beadagolhatod, egész nap kitart, de az én lelkesdémet ott törte le, hogy hiába spricceltem az ecsetalgára úgy mint a carbo-t, nem csinált vele semmit.
Mind3 hasonló feltételek esetén ajánlott, azaz ha a 40 lumen/liter megyünk a piláccsal és megnő az algakockázat, magas fényerő mellett dopping kell a növényeknek az algák elleni harcban. Ergo ha nem a szén a limitáló erőforrás, akkor alapesetben pénzkidobás.
Egyéb lehetőségek: az ECarbo nálam az ecsetalgára napi adagban fékező hatású, ha az ecset nem lenne én nem adnám, de kiirtani sem fogja. 6 óra alatt bomlik akár a liqui, a legegyszerűbb a 3ból, de ez az előnye is lehet, ha nem kell az extra.
A LCarbo extra káliumot tartalmaz, nem is keveset pl. 3-szor annyit mint a híres Profito, így amellé ideális káliumforrás még alacsonyabb fényerőn is, jobb mint az ECarbo igaz drágább is, még nagy kiszerelésben is, a káliumot meg kell fizetni.
A Seachem tovább tart, 24 órás, vasat is tartalmaz, így ha kevés a vas akkor is jó lehet pluszban, de azért a plusz vashoz már rutin is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!