Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Zöldül az akvárium vize, mit...

Zöldül az akvárium vize, mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok, már régebben is tettem fel kérdéseket, mert ugye kezdő voltam az akvarisztikában...

Nos most sem változtam, mert kezd egyre zöldebb lenni a vizem, és nem tudom mit csináljak ellene.

Cseréltem a víz 1/3-át naponta, de nem nagyon volt jobb az állapota.

A vegyszer pedig inkább B tervkét is maradjon.

A kérdésem, hogy mi a leghatásosabb megoldás anélkül, hogy a halaimnak fájjon?

2018. aug. 13. 20:09
1 2
 11/12 Bamboocha466 ***** válasza:
Bocsánat, írtad hogy van egy darab kicsi vizkalasz. Ez kevés, vegyél hozzá még másmilyen növényt is.
2018. aug. 14. 00:35
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen az lenne a csoda, ha nem algásodnál. Gyakorlatilag mindent elkövetsz érte.

- Növény konkurencia nincs. Nem is lehet, mert nincs hozzá se elég fényed, (szabályozott) se elég növényed.

-Ellenben jó sok fölösleges napfény éri az aksit, amivel nem tud mit kezdeni, hiszen nincs (alig van) benne növény.

-Ennek ellenére tápozol, bár nem tudom mit, ha nincs említésre méltó növény növekedés. Ja, de tudom... hát az algákat! :)

-Ha nem lenne elég a fölösleges szerves anyagból, mindezt tetézed azzal, hogy 10× akkora méretbe való halakat tartasz, nehogy véletlenül elbírja az amúgy is gyenge szűrés!

Tehát túltápozás, túletetés (hiába eszeik meg a halak, túl sokat ürítenek, tehát ugyanaz a vége, tized részét se bírja el a szűrő)

a fény hulladék, növény konkurencia említésre se méltó.

Komolyan, gondolkoznom kéne, ha az lenne a feladat, hogy az algák számára még kedvezőbb feltételeket teremtsek.

A megoldás:

Ezt, így, úgy ahogy van, felejtsd el!!!

Ezt a rendszert teljesen értelmetlen tákolgatni, ha belegebedsz, ez akkor se lesz működőképes!

Ezt az egészet úgy ahogy van le kell nullázni, elajándékozni az élőlényeket, amíg nem késő!

Aztán eldöntheted, akarod e folytatni ezt a hobbit, normálisan, vagy hagyod a fenébe!

Pontosítok, illetve eldöntheted, bele akarsz e kezdeni ebbe a hobbiba, mert ez eddig nem akvarisztika, csak egy ámokfutás.

Mindenesetre az említett B terv, az ebben az esetben nem B terv, hanem kegyelemdöfés lenne!

Jelenleg pont azok az utálatos algák azok, akik felhasználják a nem kevés mennyiségű fölösleges bomló tápanyagot, amik felhasználatlanul igen hamar mérgezővé (a mostaninál is jóval mérgezőbbé) tennék az akvárium vizét.

Ha ezeket az algákat minden változtatás nélkül, egy vegyszerrel kiirtod, kivonod a képletből, anélkül, hogy az okát megszüntetnéd, ebben a felállásban egy rothadó pöcegödröt kapnál, keserves kínhalálra ítélve az összes lakóját.

2018. aug. 14. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!