Zöldül az akvárium vize, mit tehetek?
Sziasztok, már régebben is tettem fel kérdéseket, mert ugye kezdő voltam az akvarisztikában...
Nos most sem változtam, mert kezd egyre zöldebb lenni a vizem, és nem tudom mit csináljak ellene.
Cseréltem a víz 1/3-át naponta, de nem nagyon volt jobb az állapota.
A vegyszer pedig inkább B tervkét is maradjon.
A kérdésem, hogy mi a leghatásosabb megoldás anélkül, hogy a halaimnak fájjon?
Mekkora akvariumrol van szó? Milyen és mennyi lakója van? Éri az akváriumot napfény? Milyen lámpat használsz, milyen növények vannak bent, tápozol? Ha igen, mivel és mennyit?
Mik a víz paraméterek? (No2, no3, kh és gh).
Milyen szüröd van, milyen gyakran és hogyan tisztítod? Milyen gyakran és mivel etetsz?
Szia
Nos
80 literes akvarium, 8 lakója van, igen éri, de mivel kicsi szobám van nem biztos hogy eleget, napi 3/4-ed órát, lápa egyenlőre nincs anyagi okok miatt, csak egy ledszalaggal van ellátva, a víz tulajdonságait nem tudom megmérni, viszont klórtalanítva van. Egy üreges vízkalász van ami jelenleg még kicsi.
Tápok: egy csipetnyi FIX díszhal táp, egy darab biotop algatabletta, és a növénynek Neptun Liqui Carbo folyékony tápszer. Ezeket 2 naponta adom nekik.
Szűrőm: Aquael professional 60-100 literhez, még nem tisztítottam mert kb másfél hónapja üzemel.
Önkritikádat továbbgondolva: miért nem akarsz változni?
A halaidnak már így is fáj. Non-stop, de panaszkodni nem fognak. Merthogy a zöld vizet nálad bizonyosan ammónia okozza, ami folyamatosan mérgezi őket, végül legyengítve a kopoltyúkon keresztül majd átküldi őket az örök folyók vizeire. A leghatásosabb, egyben legkézenfekvőbb megoldás – amire ki tudja miért nem gondoltál – megválni tőlük, minél előbb annál jobb. Sőt olyannyira jó megoldás, hogy nincs is másik.
Őszintén kinek jó ez? Nekik nem. Neked nem. ???
Az akvárium agyon van telepítve, és a szörnyü fényviszonyok sem segítenek.
Javaslatom:
Vidd vissza az összes halat oda, ahol vetted öket, és próbáld meg az árukat egy megfelelö lampara levasarolni. Ezen kívül szerezz be no2 és no3 tesztet (a kezdő és a közep-halado akvarisztaknak nagyon hasznos).
A növényekről nem írtál. Legyen bent legalább 4 különböző fajtaju- lehetőleg gyors növedö, töosztassal szaporithato- igénytelenebb növény.
Ha ez mind megvan, szerezz be az akvárium méretének megfelelő halakat (lehetőleg csak egy vagy két fajtát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!