Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi ez a halbetegség?

Mi ez a halbetegség?

Figyelt kérdés
Dörgölőznek a halak hetek óta, de csak a guppik. Többi fajta semmi tünetet nem mutat, nincsen senkin fehér pötty, semmi elváltozás, és mindenki aktívan él, eszik, szaporodik. Van valami kevésbé ártalmas parazita ami csak guppikat támad?

2018. jún. 25. 09:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Hány és milyen fajta halak, hány literben?
2018. jún. 25. 10:34
 2/7 A kérdező kommentje:

200 literben, 2 ezüst gurámi, 2 hím xiphó, 8 guppi, 1 anci, meg néhány csiga.

Azt hittem a melegtől van bajuk, én tettem ki a 28-30 fokos vizes kérdést is. Bár most már 26-27 fokos a víz, és még mindig csinálják.

2018. jún. 25. 11:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Illetve van olyan 20-25 kisebb-nagyobb növendék guppi.
2018. jún. 25. 11:45
 4/7 Skid05 ***** válasza:

Az ektoparaziták a melegebb vizet tán még nehezebben viselik, mint a halak, így furcsa, hogy a kánikulában jelentkeztek a tünetek. Merthogy a jelek arra utalnak, de azt azért nem jelenteném ki, hogy ezek fajspecifikusak is lennének. Úgyhogy ha folytatódik a tendencia, akkor egy karantént megérne, egészséges (nem legyengült/jó étvágyú) halaknál a malachit/parakill ajánlott adagban egy fürdő erejéig elkülönítve.

Másik opció a konyhasó, ahhoz nem kell karantén, 1 púpos evőkanál 10 literenként, a guppik és a xifók meg sem érzik, (de a parazitáik nyilván igen), a gurámik miatt fontos, hogy 2-3 napon belül azért legyen részleges vízcsere és talajporszívó. Bizonyos növényeket is megvisel a sótartalom növekedése.

Off, de hasznos lehet: a gurámik hárem formában tartandók hosszabb távon, 1 hím és min 2 nőstény, a xifók sem repesnek a páros létért, hatványozottan akkor ha hímek.

2018. jún. 25. 12:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Gyermekkori tapasztalataim szerint a só nem tesz jót a csigáknak, szóval azt azért nem alkalmaznám, parakillt majd megnézem.
2018. jún. 25. 14:06
 6/7 A kérdező kommentje:
Igen, néha szokták egymást kergetni a xiphók és a gurámik is, gondoltam, hogy nem ártana nekik a társaság.
2018. jún. 25. 14:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Csigákat kivenni pedig nem szeretném mert nem tudom hova rakni őket, mindenhonnan kimásznak, amin nincs tető.
2018. jún. 25. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!