Mi ez a halbetegség?
200 literben, 2 ezüst gurámi, 2 hím xiphó, 8 guppi, 1 anci, meg néhány csiga.
Azt hittem a melegtől van bajuk, én tettem ki a 28-30 fokos vizes kérdést is. Bár most már 26-27 fokos a víz, és még mindig csinálják.
Az ektoparaziták a melegebb vizet tán még nehezebben viselik, mint a halak, így furcsa, hogy a kánikulában jelentkeztek a tünetek. Merthogy a jelek arra utalnak, de azt azért nem jelenteném ki, hogy ezek fajspecifikusak is lennének. Úgyhogy ha folytatódik a tendencia, akkor egy karantént megérne, egészséges (nem legyengült/jó étvágyú) halaknál a malachit/parakill ajánlott adagban egy fürdő erejéig elkülönítve.
Másik opció a konyhasó, ahhoz nem kell karantén, 1 púpos evőkanál 10 literenként, a guppik és a xifók meg sem érzik, (de a parazitáik nyilván igen), a gurámik miatt fontos, hogy 2-3 napon belül azért legyen részleges vízcsere és talajporszívó. Bizonyos növényeket is megvisel a sótartalom növekedése.
Off, de hasznos lehet: a gurámik hárem formában tartandók hosszabb távon, 1 hím és min 2 nőstény, a xifók sem repesnek a páros létért, hatványozottan akkor ha hímek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!