Sera Phosvec vagy inkább más foszfát ellen? Tapasztalat?
Adj kevesebb makrót.
Vagy hogy lett sok? Erősebb fény mellé tempósabban növő növényeket is lehet rakni, azok meg nem kevés foszfátot építenek be magukba, szóval csak úgy lehet sok, ha túladagoltad.
Hát adagolj kevesebbet.
Hát ha nem is számolatlanul, de úgy 6-szor annyi nitrátot simán felvesznek.
Majd lemegy a foszfát is. Csak ezért én nem raknék be foszfát megkötőt. Úgyis kell vizet cserélni, majd lemegy.
Más növekedési fázisban vesznek fel több foszfátot.
Hát kipróbálhatod ezt a foszfát megkötőt, ha gondolod.
Nem sok alapból a foszfát a csapvízben? Hogy nem megy az le? Vagy nem valami gagyi táppal etetsz?
Egy nagyobb aljzatporszívózás is segíthet, ha túl sok a mulm, az is visszapótolhatja a foszfátot.
Normál esetben ha rendesen tempósan nőnek a növények, akkor be kéne indulni a foszfát csökkenésnek.
#9: A fagyit ritka kivételektől eltekintve az általad említett módon készítettem elő. Igen végül nitrát emelés (Elife Nitro) mellett döntöttem, bár kicsit agyaltam azon, hogy 100 mg NO3 mellé 60 mg K társul, utóbbi meg PO4 antagonista…szóval nem kéne túltolnom, mert cseberből vederbe.
A Phosvec-en egyébként az áll, hogy 6 KH felett erősen kerülendő a használata, erről esetleg nem tudsz valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!