Opálos víz ellen még mit lehet tenni ha már ezt mind próbáltuk?
Csak tudod mi a gáz kérdező? Három évig gondolom ugyan akkorák voltak és "boldogan" úszkáltak. Utána mi lett? Megdöglöttek gondolom. Tudod hány évig élnek? 15 évig. Tudod mekkorák NORMÁLIS nagy akváriumban? Ekkorák: [link]
Na ugye hogy nem ötven literbe valók. De csak hogyha már annyira nagy a szád és nem hiszel nekem tessék, két szakirodalom is, olvasd csak el és nézd meg mekkora akváriumba ajánlják őket:
De persze, biztos mindenki más a hülye, de végül is nem tudom kinek a vize nem tisztul ki semmi hatására se...:D
Ha jól értem min 10 hete ilyen vízben van ez az állat!? Furcsállom, hogy ennyi idő alatt pont a legkézenfekvőbb megoldás nem jött szóba, ami a hal kitelepítése lenne, jelentsen ez ideiglenes kilakoltatást vagy még inkább elajándékozást/visszavitelt. Minél előbb meg kéne oldani, ez az állapot tarthatatlan. De addig is…
mivel ennyire tejszerű a víz, annyi egysejtű használja az oxigént, hogy alig marad a szerencsétlennek. A hydor szűrői erősek, de fontos, hogy fodrozza is a felszínt, 1 centis hullámokat keltve a kifolyónál, ha erre nem képes, a kosz lefojtja és ki kell nyomkodni akvavízben. Egy légpumpával folyamatosan levegőztetni kellene, az etetést ritkítani és mennyiségre is csökkenteni, a talajt átnézni (véletlenül nem színezett kövek? a gránit vörös szokott lenni, előbbi igen káros lehet), különösen, ha nagy szemcséjű (5mm<), leszívni a mulmot ha felgyűlt.
Vízcserék pihentetett, vagy még jobb vízelőkészítős (aquatan, aquasafe etc) vízzel, 30%, 2 nap kimarad, megint 30. A cserékhez lehet használni a „biocseppeket”, nem túladagolva, mert az is opálosíthat. A csapvíz lehet gyatra minőségű, de hasonlót nem okoz, ha bármely kereskedő a közelben tudna nitrit/ammónia/szikesség bemérést csinálni, az sem lenne hátrány jelen feltételek mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!