Tippek akváriumhoz?
Kezdő vagyok akvarisztikában.
A saját szobámban szeretnék tartani halat,vagy esetleg máshol. A helyük nem fixálódott,csak tervezek egy akváriumot kiépíteni.
75 literesre gondoltam. A saját zsebpénzemből oldanám meg,szóval olyan halakat szeretnék tartani benne,amelyekre nem kell nagyobb összegeket fordítani,úgy értem,hogy különleges igények.
Műnövény vagy inkább igazi?Ez hülye kérdés,de egyes halak nem rágják meg?
Hogyan kell gondozni a növényeket?
Konkrétan arra szeretnék kérni egy kedves hozzáértőt,szakembert, hogy 75 literes akváriumhoz ajánljon egymást megtűrő halfajtákat,plusz mellé vízinövényt.
Kikötésem csak az lenne,ha belefér az ekkora akváriumba algaevő hal (pontos nevét nem tudom,ami a falára tapad).
És esetleg csigát érdemes-e belehelyezni.
Milyen típusú szűrő és fűtő kellene hozzá,stb.
Tudom,nagy kérés,mert szeretnék előre megtervezve kialakítani akváriumot,csak nem szeretném,ha a saját balgaságomból pl. egy aranyhalat belenyomorgatok.
Köszönöm a válaszokat!
:)
Mást nem tudok mondani, mint a kolléga, [link] és [link] itt válogathatsz a halfajok közül, fel van tüntetve melyiknek mi a minimum hely és hány literre hányat telepíts (és ne menj a béka feneke alá hogy a minimumnál is kisebb akváriumba raknád) és utána ha mindent elolvastál és tanultál HETEKIG vagy akár hónapokit akkor kezdhetsz tervezni.
Az algaevő amire gondolsz az az anci lehet, ez az akvárium kicsi neki úgyhogy felejtős, 90 a minimum.
Köszönöm!
Olyan oldalt keresek,aminél a halfajtáknál fel van tüntetve a minimum liter páronként vagy egyedenként,szóval az utolsónak köszönöm!
És az az előttinek is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!