Tudnátok mondani vegyes akváriumhoz növény, illetve halötleteket, illetve a halak és növény tartásához egy pár ötletet? Azt olvastam, hogy minél kisebb szemcsékből van az aljzat annál jobb, hatékonyabb. Mennyire igaz ez?
Az első kérdésed olyan tág, hogy nem lehet honnan megfogni amíg nem írsz legalább egy tartályméretet.
A második felvetésed helytelen, viszont legalább irányzottabb, a túl apró tömörödik, a nagyban a mulm ül meg, az arany középút 0.5 – 4 mm között keresendő.
Most rám bíztak egy akváriumot ami már kb. teljesen kihalt csak neon halak és ancik vannak benne. A víz keménysége kb.20° 2x mértem le az egyiknél 20° volt másodjára csak 16°. Fénynek ilyen növény akváriumokba való LED fénysor van benne elvileg, vagyis így árulták a boltban.
Köszönöm az eddigi segítséget!
„rám bíztak” „így árulták” vetted vagy kaptad? vagy 2 külön aki? mert a lényeg, hogy led és led között szignifikáns különbségek mutatkoznak, a gyári ledes szettek fényereje gané, a házilag összehozott led szalagok viszont lehetnek működőképesek ha jól mérték fel a szükséges fényáramot és összetételt. Legegyszerűbb ha úgy kérdem, hány sor led van benn? Ha szimpla akkor 45 magas akiban abszolúte kevés a pilács.
Nem tudom mivel mérted, de egy kommersz neptun keménység teszt, pár százas tétel sok tesztre elég, széles körben elérhető. Két keménység értéke lenne lényeges: a karbonát (kH) és az összkeménység (GH), első körben utóbbi feltétlen legyen nagyobb az előbbinél. Másodsorban lehetőleg minél alacsonyabb értékek legyenek, mivel annál bővebbek a lehetőségeid. Ezek az akivíz értékei? Csapvizes a medence vagy kevert a víz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!