Miylen világítást javasoltok egy 120 literes akváriumhoz? 80x40x40cm. Fénycsoves, ledes? Esetleg valamilyen konkrét tipus ami nektek bevált. Növények és halak is vannak benne.
A korábbi álláspontom a ledekkel kapcsolatban eléggé megváltozott, nem a legjobb irányban. A színtartomány eltolódások egyre inkább bizonyosodni látszanak, ahogy egyre többen cserélik le a 1,5-2 éves led szalagjaikat, világítanak, de a fényük torzul, holott az élettartamuk min 5-6 év kéne legyen. Max akkor javaslom ha te magad meg tudod barkácsolni ha szalag akkor forrasztással, ragasztással etc. ez esetben a 8520 smd fehér és a 5630 smd piros szalag lehet megoldás 2:1 arányban, ha reflektor akkor meg vmi dekoratív függesztéssel.
Csak plant pilácstól elég sötét a medence, ráadásul a növények színe sem a megszokott zöldes, ezért kombinálják a 6500 K-s fehérrel. A két fehér színben vállalhatóbb, a méret a kérdés mennyire néz ki hülyén ha 10cm-el túllóg. Nyilván ezek mindegyike szubjektív dolog.
Csövekkel az a gond, hogy 80 széles tartályra még csövet csak-csak lehet találni, de armatúrát annál nehezebb. Én ezt találtam, néhány növényfajnak elég lehet:
Köszönöm a válaszod. Sajnos nem tudom magam elkészíteni.
Ez a kombináció jó lenne: 1x cF LED plant 18W 70cm és 1x cF LED white 18W 70cm ? A 2x18W elég a 120Les akváriumnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!