Ti nem fáradtatok bele hogy az akvarisztika témában szakirodalommal alátámasztott tényeket se fogadnak el/fognak fel?
Komolyan fontolgatom hogy kiszállok az akvarisztika témából, mert ez egy rosszindulatú közeg.
Rengeteg szakirodalmat tartalmazó oldal van, és szinte minden kérdésnél van olyan oldal ami tartalmazza a kérdésre a választ, a válasz gyakran mégis nullára van pontozva annak ellenére hogy fekete-fehéren ott szerepelnek a tények. De persze jönnek a "nálam így van és jól működik, havernál az aranyhal három éve jól van húsz literben stb" válaszok amiket csomóan felhúznak.
Az ilyen embereket mi vezérli? A kérdezőket akarják megtéveszteni, vagy az akvarisztikához valamit is értő segíteni próbáló embereket elűzni?
Szerintem ezek az emberek csak simán idióták, nem érdekli őket az állatok hogyléte, csak hogy minél kevesebb pénzből ki tudják hozni az akváriumot.
Én nem értek az akvarisztikához, de azt még én is tudom, hogy a szerencsétlen bettának nem 2 literben, kéthetente egyszeri vízcserével van a legjobb helye, és mikor ezt meg mertem említeni az egyik barátomnak, vérigsértődés lett a vége, hiába jártam utána direkt a kedvéért. Úgyhogy inkább nem is próbálkozok jobb belátásra téríteni az embereket, nem fog működni.
1. Ne érdekeljen a pontozás! Szerintem a válasz megfogalmazásából is lehet következtetni arra, hogy mennyire "komoly" az illető (még ha tartalmilag esetleg nem is értek egyet) Adsz egy tanácsot, az is egy szempont, a kérdező meg majd dönt. Ha csak 2-3 embert jó útra tudsz terelni, az is eredmény.
2. Még nem láttam olyan fórumot, ami nem lett volna min. nyomasztó közegű, a legtöbb helyen ezért csak olvasgatni szoktam. Szerintem ez még nem is olyan rossz, ha elválasztod az ocsút a búzától. Azért van pár ember, akikkel értelmesen lehet beszélgetni:)
3. Ahogy az egyik korábbi válaszoló írta, az emberek kísérletezgetnek, és persze leírják a tapasztalatikat. Mondjuk ha én olyat írok, ami ellenkezik az általánosan elfogadott nézettel, akkor jelezni szoktam, hogy ez eltér az elfogadott normáktól, viszont ezt és ezt tapasztaltam.
Értem mit írtok, azonban nem is elsősorban az átvert gyerekek esetére gondolok akik elhitték amit a boltban mondtak. Sokszor érkezik olyan kérdés amin látszik, a kérdező tudja hogy rosszat akar csinálni, de megkérdezi hogy megcsinálhatja-e, majd mikor jön a válasz hogy nem többektől, elkezd maga mellett érvelni hogy de máshol is így van, legalább öt ismerősénél és boldogok a halak. És akkor megjönnek azok az emberek akik beállnak mellé a sorba, hogy náluk is egy éve 10 literben van a betta és semmi baja, és konkrétan azokat az embereket lincselik meg akik le merik írni hogy törvényileg is 30 liter a minimum.
Az ilyen kérdéshez bárki beírja ezt hogy 30 liter alatt nem lehet gerinces állatot tartani olyan szinten lepontozzák, még akkor is ha be is idézi és linkeli a törvényt. Most akkor ők hülyék vagy nem látnak a szemüktől? Vagy szimplán ők is 30 liter alatt tartják és azt mondják hogy ez kamu és lehet úgy tartani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!