Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem lehet csak egy...

Miért nem lehet csak egy neonhalat tartani?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a neonhalak igénylik a fajtársaik jelenlétét, de az lenne a kérdésem, hogy ha pl. csak kettőt tartana valaki belőlük egy akváriumban, akkor elpusztulnának?

Nem szándékozom, csak azért kérdezem, mert 5 volt és 3 elpusztult. Lehetséges, hogy az a kettő is hamarosan el fog nélkülük? Mit lehetne tenni?

2018. febr. 13. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Hát, ha megfelelő az akvárium, szűrés, paraméterek, többi hal, akkor venni még 10 darabot, ezt tudod tenni.
2018. febr. 13. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Ha kevesen vannak, nincs meg a biztonságérzetük. Ez a stresszes életmód vezethet legyengüléshez, fogékonyabb a betegségekre, ami esetleg végzetes is lehet. Körülmények ismerete nélkül felelőtlenség bármit állítani.
2018. febr. 13. 20:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Már az öt is kevés volt, mert ők igazából igénylik a nagyobb rajt. Hány literben vannak és van még velük valami más hal? Mert ha lehet akkor illene hozzájuk venni még hatot, de ha rosszak a körülmények (ami vezethetett a három elhullásához) akkor érdemes lenne elgondolkozni hogy tovább.

Egyébként vicces a kérdés, mert írod hogy nem szándékozol kettőt tartani, de mint kiderült most mégiscsak kettőt tartasz...:D

2018. febr. 13. 20:58
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazából az okára voltam kíváncsi, mert sehol nem találtam rá választ.

54 literes az akvárium, 2 törpeharcsa van benne, (5)-2 vörösfarkú neon, 2 molly és 7 guppi.

2018. febr. 13. 21:09
 5/11 A kérdező kommentje:

Két hal ma halt meg egynek pedig utólag találtam meg a testét, azért van pillanatnyilag csak kettő

Egyébként darakórosak a halak és kezdő akvarista vagyok, olvastam hogy malachit zöldet nem szabad a neonoknak adagolni, mert nem bírják és a boltban az eladó parakill turbót ajánlott (tudom, hogy abban is van malachit és mondta, hogy csak az adag felét szabad, így is tettem, ennek ellenére úgy gondolom mégis ez miatt pusztulhattak el a neonok :(..)

2018. febr. 13. 21:15
 6/11 anonim ***** válasza:
59%

ez 16 hal(volt)

ennyit tartok 106 literben, két szűrő mellett

2018. febr. 13. 21:17
 7/11 anonim ***** válasza:
59%

és vajon mitől lettek darakórosak?

megint ott tartunk, lehet e x literbe y halat. lehet......

2018. febr. 13. 21:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Ugye törpeharcsa alatt nem a mi hazai törpeharcsánkat érted?

Ennyi halat max 100 litertől felfelé tarthatnál jó szűréssel és amúgy se lehetne ezeket a fajtákat együtt tartani mert pl a neon a hidegebb vizet kedveli a molly meg a meleget, nincs közös hőmérséklet...de ennek mikor kellett volna utánanézni? Igen, az előtt hogy megveszed őket összevissza. A molli 100 liter alatt amúgy se lenne tartható, de mindegy. Értem én hogy kezdő vagy de millió helyen el lehet olvasni melyik mit igényel. Ilyen pl a diszhal.info ott nyugodtan kikeresheted őket egyesével és rájössz.

Azért darakórosak amúgy mert zsúfolt az akvárium és rosszul van társítva, legyengítette őket és így elszaporodtak és megtámadta őket egy egyébként minden akváriumban jelen levő és normális körülmények között gondot nem okozó betegség. Ezt kb csak az elejéről tudnám kezdeni.

2018. febr. 13. 21:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Mert azok csoportosan szeretnek élni. Úgy érzik biztonságban magukat.
2018. febr. 14. 08:45
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
azért amiért te sem szeretnéd leélni teljesen egyedül az életed, igényli a társaságot.
2018. febr. 14. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!