Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 112 literes akváriumba 8...

Egy 112 literes akváriumba 8 drb vörös neon és 8 darab szumátrai díszmárna mellé még mehet valami hal, vagy ez már így bőven elég?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat ! :)

2018. jan. 15. 20:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
foltos páncélos harcsa, 6-8 cm
2018. jan. 15. 21:22
 12/28 anonim ***** válasza:
Jó így. Esetleg 10-10 hal. A neon annyira a hűvösebb vizet szereti első, h nem ritkán 29 fokban tartják diszkoszokkal. :-)
2018. jan. 15. 22:17
 13/28 Platypus ***** válasza:
2018. jan. 15. 22:31
 14/28 anonim ***** válasza:
Nem kötök bele nyolc liter vízbe csak nem értem miért kell mindig mindennek a minimális igényeire szorítkozni. Nekem is vannak szumátraiaim a 200 literben 9 db, zöme már kifejlett méret és nem ritkán "vitatkoznak", ez egy ilyen kötekedős faj. Szimplán csak elképzeltem mit csinálnának egy kicsivel nagyobb akváriumban mint a másik 100 literesem, és nem találtam olyan ideálisnak a környezetet. Nem kötekedés megy, segíteni akarok neki mint ahogy gondolom te is sajt lajos, nem kell egyből vádaskodni, mert megosztottam a személyes tapasztalatom és véleményem.
2018. jan. 15. 22:54
 15/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,mindenkinek a véleményét szívesen fogadom, főleg az olyanokét akiknek már van tapasztalatuk az adott fajjal ! Azért érdeklődöm itt mert a bolti eladóra végképp nem szeretnék hagyatkozni. Ha valakinek esetleg még lenne alternatívájai a szumátrai díszmárnák helyett szívesen fogadom,vagy akár a neon halak helyett is. Mindenképpen minimum 2 külön fajt szeretnék de 3 jobb lenne. És ugye az igényeiknek is meg kell gyezni meg a visekedésüknek is nagyjából :)
2018. jan. 15. 23:01
 16/28 Salx Narval ***** válasza:
100%
A neonhalak tényleg jobban kedvelik a hidegebb vizet(kb 22-24fok) de a kérdezőnek vörös neonjai vannak, ők a melegebb vizeket kedvelik (kb 25-28fok), szerintem hozzájuk a tetrák, baltahasú lazacok jobban illenének 5-6db(persze más a felszíni vizet kedvelő hal is jó). Harmadik lakónak egy kis csapat páncélos a talajra. Esetleg egy kicsit nagyobb létszámú vörös neon raj mellé mehetne 1 kakadu törpesügér 2-3 nősténnyel. A szumikat én is nagyobb akváriumba ajánlanám a tetráknak is határeset.
2018. jan. 16. 03:32
 17/28 anonim ***** válasza:
35%
A wikipédia azt írja, a hímek nem jelentenek veszélyt egymásra, játékos kergetőzéssel civódást imitálnak. 70, de inkább 80 literben tartsuk őket. Ne tartsuk őket guppikkal, vagy más vagy nagyobb úszójú halakkal mert megcsipkedhetik. Na most akkor kinek van igaza? 80 vagy 120? Mindig elakadunk a liternél. Más szempont nem is létezik? Ezeknek a halaknak az ük ük ük üknagyapjuk látott olyan élőhelyet, amit leírnak. A dánió oldalon vannak képek az ázsiai haltenyészetekről. Millióan egy medencében, hormonkezelt agyontenyésztett halak. A hazai beltenyészetről meg ne is beszéljünk. De vannak igényeik azért, arról sose esik szó. Senki nem írta még, hogy egy gyors úszó halhoz vegyen erős szűrőt, hadd lubickoljon. Vagy ha bettát tart laposabb, nagyobb alapterületű akit csináltasson. Akkor még a 30 liter is jobb, mint egy kicsi de magas akvárium. De vegye meg, akár mi is tetszik neki. Csak gondozza is. Hányan írják hogy havonta vagy kéthavonta cserél vizet. Vagy nem azt eteti ami kell, hanem ami olcsóbb. Van itt még sok minden amiről kevés szó edik. Hamár segíteni akarunk.
2018. jan. 16. 10:11
 18/28 Salx Narval ***** válasza:
100%
Azt nem tudom kedves utolsó, hogy kinek van igaza én csak azt tudom, hogy ezeket a gyönyörű fürge halakat én nagyobb rajban és 200-liter körüli akváriumban tartanám. 5-6cm halakban gondolkodjunk ne a 1,5-2cm növendékekben amit hazaviszünk az üzletből. Ez magánvélemény, nem kell így csinálni.:D
2018. jan. 16. 18:21
 19/28 anonim ***** válasza:
63%
itt a fórumon, 2010-ben ahhoz kértek tanácsot, hogy 11 szumi és 6 páncélos mellé még mit lehet berakni. igaz, te akkor is a nagyobb akvárium mellett érveltél, de ekkorát fordul a világ, hogy 112-be már 8-at se? nem ez az első ellentmondás amibe belebotlottam. persze tudom nem ideális. csak nem mindenki tud 2-300 literes akváriumot elhelyezni, karbantartani. kellene valami kompromisszum, s ha jól sejtem a kérdező kilétét, én javasoltam a 8 szumit. nem tervez túlzsúfolt akvát, egyszerűt szeretne. pár növény hátul, oldalt, sok hely.
2018. jan. 16. 18:54
 20/28 anonim válasza:
0%
2-3 aranyhal még belefér
2018. jan. 16. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!