Egy 54L akváriumba mekkora világítás ideális növényekhez?
Odyssea t5 compakt 24w
Ennél nagyobb fényerőnél a carbózás már kevés szerintem.
diversa intenso 15.8w
ez jól néz ki, 60cm-re jó, csak a 15.8 nem tom mire elég
olcsóbban kijössz ha veszel 2db 10w-os led sort (piacon 2500), ez 60 cm. ha tudsz, fabrikálsz hozzá keretet, az is jó. nekem ilyenem van, adnak hozzá foglalatot amibe csak be kell pattintani. hasonló mint a mosogatók fölé szerelt lámpák. hogy mibe szereled a foglalatot amibe be kell pattintani, na ez a feladat. és ha kevés a fény, legyen hely még1-nek. én ereszcsatornába raktam. lol
A legtöbb fórum mit jelent? Akvakertész, és hasonlók?
Persze, hogy ilyeneket olvasol, csak a 2 együtt nem megy.
Vagy brutál fényigényeseket tartasz, és minden más paramétert is ehhez emelsz hozz, amibe a nagynyomású co2 is beletartozik, vagy lejjebb veszel, megúszod a co2-t, de akkor lejjebb kell venni a fényt is, és nem lehet akármit tartani.
(ami annyira nem nagy tragédia, mert pár száz fajta még mindig marad)
A természetben nincs valami sok helyen " 1w/l " világítás.
Ez egy mesterséges dolog, szárazföldi, mocsári, időszakosan víz alá kerülő növényeket kényszerítenek víz alá, olyan mértékben megváltoztatva mesterségesen a vízparamétereket, hogy bizonyos szempontból az egy szárazföldi környezethez hasonlítson. Pl vízben oldott gázok, co2 mennyiségét légköri szintre kell emelni.
Tápozás dettó, szintén extrém mennyiséggel és módszerrel tudod életben tartani az ilyen igényű növényeket (gyakorlatilag folyamatos túladagolást kell biztosítani)
El kell dönteni, mit akarsz. Félig nem tudod megcsinálni, annak nincs értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!