Van egy 30l akváriumom de le szeretném váltani egy minőségesebbre, viszont minden más marad, akkor is járatni kell üresbe?
Figyelt kérdés
2017. dec. 25. 23:31
1/19 anonim válasza:
Igen, az üres járatás minden esetben kell. A "minőségibbre" rész alatt nem tudom mire gondolsz pontosan, nagyobb akváriumra szeretnéd váltani? Mert nagyobb akváriumhoz erősebb technikai felszereltség is kell, akkor meg már főleg számít a bejáratás.
2/19 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, hogy a szűrőt járatni kell-e? Persze, azt járatni kell folyamatosan az akváriumban vagy megdöglenek benne a bacik. A régi akvárium vizet pedig fel lehet használni az újban is.
3/19 A kérdező kommentje:
nem nagyobbra, mert akkor már mindent le kellene cserélnem.
csak egy sima akváriumom van, amihez külön vettem a világítást és nem vagyok vele megelégedve, már több próbálkozásra sem.
és ki néztem egy olyan akváriumot, amibe már bele van szerelve a fény.
hátha jó lesz.
és algáim is vannak, és a fényre gyanakszom.
2017. dec. 25. 23:38
4/19 A kérdező kommentje:
igen arra értettem, hogy mielőtt bele tenném a halakat a régiből az újba, előtte úgyanúgy kell-e üresbe járatni a régi szűrőt :)
2017. dec. 25. 23:40
5/19 anonim válasza:
A szettekben 99%-ban szar a fény.
6/19 A kérdező kommentje:
miért?
2017. dec. 26. 00:36
7/19 anonim válasza:
Túl kevés. Azért mert a gyártónak olcsóbb, viszont kereslet van rá így is.
8/19 anonim válasza:
Nem szarsz a kútba, csak a kávájára. Utána lököd bele.
Csak azt meg ne vedd.
Normális fényhez pont hogy külön kell gondoskodni a fényforrásról, a gyáriakkal kb gömbmohát lehet tartani.
Inkább azt írd le a mostani fényed milyen fényforrás (kompakt fénycső, led) hány watt, hány lumen.
Még az se biztos, hogy a fény volt a gond.
Milyen növényekkel próbálkoztál?
9/19 anonim válasza:
...egyébként nem kell üresen járatni, csak használd fel a régi akvárium vizének legalább a 2/3-át, a szűrőt meg véletlenül se mosd ki.
10/19 A kérdező kommentje:
Led 18W/6400K/1440 lm
2017. dec. 27. 13:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!