Van egy kb1200 literes akváriumom. Napkelte, napnyugta imitációt akarok mindenképpen és így tudtommal csak LED jöhet szóba. A neten rátaláltam a 8520-smd LEDre. Ebből tennék bele. Szerintetek ez jó megoldás lenne?
Hát én mondjuk egy fos fénycsővel csinálom, de led is jó.
Az ugye megvan, hogy napkeltekor, napnyugtakor messzebb van a Nap, laposabban éri a Földet, ezért nagyobb légrétegen halad keresztül?
Ami meg megtöri és szétszórja a rövidebb hullámhosszúságú tartományt, így olyankor csak a hosszabbak érnek el hozzánk.
Amibe nem tudom, hogy ez a 8520-as kódú hogy fér bele.
Mert hogy a napfelkelte biztos nem 6500K, de még csak nem is 4500, szerintem max 3000.
AZt se értem, az első 2-nek miért ugyanaz a kódja.
Meg azt se, miért az első 2-re írják, hogy extra fényes, mikor csak az első 3240 lm-t, a másik 2 2900, meg 2800 lm.
Na mindegy, a lényeg, hogy ha tényleg napfelkelte szerű imitációt akarsz, akkor ahhoz szerintem a 2700 Kelvines meleg fehér fényű kéne, a 7030-as.
Ez sárgás, pirosas, mint a napnyugta.
Ha csak halványabb, de neutrális színű induló fény kell, akkor a 4500 K-es kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!