Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Halkiugrálás, ez vajon beválha...

Halkiugrálás, ez vajon beválhat ellene?

Figyelt kérdés
valahol olvastam hogy a halak mikor kiugranak az akvárium peremén teszik mindezt szóval az üvegfal mellett... nos az lenne a kérdésem ha a nyitott akvárium peremét lefedem akkor ez megoldást jelentene vajon ha tényleg a perem mellett ugrálnak ki?

2017. dec. 4. 00:00
 1/7 Salx Narval ***** válasza:
Nem tudom, hogy ezt ki figyelte, vagy állapította meg, minden esetre tovább kellett volna figyelgetnie mert ez nem így van. A halak bármikor, bárhol kiugorhatnak, ha megijednek, a legtöbb csak a vízben lő ki de pl a baltahasúakra jellemző, hogy ösztönszerűen helyből felugranak, méghozzá nem kicsit. A béllégzésű halak néha kivárnak és úgy lőnek ki a felszínre mint egy torpedó, azok sem keresgetik előbb az üveg peremét. Nyitott akváriumnál ahol ugrálós halak vannak magasabb légrést kell hagyni és egy keretre feszített merevebb szúnyoghálót kellene használni úgy, hogy az egész tetőt takarja. A laza és finom anyagú hálóba beleakadhat a hal úszósugara, kevés légrésnél viszont sérülhet a hal az ütéstől, pláne üvegtetőnél.
2017. dec. 4. 05:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Ugrálnak azok mindenfelé, ha olyan fajták, csak ami a szélén ugrál, nagyobb eséllyel ugrik ki, mint ami középen ugrál.

Valamit biztos számít a perem lefedése, mert úgy messzebbre kell ugrani. Ha elbírja a vízmennyiség, meg egyéb dolgok, azt is szokták csinálni, hogy kicsit lejjebb eresztik a vízszintet.

De ez sok aksiban nem tehető meg.

Talán a 2 kombinálásával jobb eredményt lehet elérni.

2017. dec. 4. 12:29
 3/7 A kérdező kommentje:
igazából amanda lazacokról és csíkokról meg amano garnélákról lenne szó az amanda tudom h nem éppen egy ugrálós a csík viszont ha kicsit "bebolondul" szeret a perem mellett úszkálni le fel am elvannak ők ott szépen lenn a maguk csendességében néha kidugják az orrukat... az amano garnélát azt meg hát nem tudom nem nagyon láttam sose annyira a felszín közelében szal' ezek lennének... jó lenne ha bejönne a perem mert azt lehet szépen megcsinálni de mind az üveglap meg a kifúrt izé átlátszó műanyag lemez borzasztóan szarul néz ki leengedni meg nyilván nem fogom mert az is elég kaka úgy
2017. dec. 4. 13:12
 4/7 A kérdező kommentje:
ha ezen állatkák viselkedéséről tudtok még tanáccsal szolgálni ne tartsátok magatokban írjátok bátran legyen az akármi is
2017. dec. 4. 13:13
 5/7 Salx Narval ***** válasza:
A garnélák kiszökhetnek, főleg a szűrő vagy a fűtés vezetékein de gyakorlatilag bárhol ha nincs lefedve rendesen. A halak biztonságérzete növelhető dús növényzettel, nagyobb létszámmal és gyengébb világítással, vagy úszó növényzettel ami árnyékol. A csíkok is félénkek és főleg éjszaka aktívak, estefelé is etesd őket, nem árt ha ők is többen vannak és van néhány bújó. Halbarát talaj kell nekik, mert megsérülhetnek, szeretik elásni magukat, pláne erős fényben és gyér növényzet mellett. Hát, érdemes lenne átgondolni a tető lehetőségét.
2017. dec. 4. 18:33
 6/7 A kérdező kommentje:
a vezetékekhez nem tudnak hozzáférni hisz a perem szélén lenne futtatva és ugye ott a perem ami véd a kimászástól is
2017. dec. 4. 20:30
 7/7 Salx Narval ***** válasza:
Ahogy gondolod én csak szóltam ,hogy szökősek.
2017. dec. 5. 04:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!