Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hol lehet az algaevo harcsa?

Atiking kérdése:

Hol lehet az algaevo harcsa?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Orulnek ha valaki ezt meg tudna magyarazni.

Volt 2 algaevo harcsam egy kozos akvariumban 140l neon, xifo, vitorlas, aranyhal, guppi, molly halakkal, sok novenyzet es sok buvohely van. Minden nap tartok nepszamlalast. Egyik nap nem lattam az egyik harcsat, gyakran raneztem az akvariumra de sehol(gondoltam jol elbujt) masnap ugyanugy nem talaltam. Harmadnapra eltunt a masik is. Negyedik nap idegesített a dolog es atneztem az akvariumot , mindennovenyt minden targyat atneztem megemeltem, felforgattam de sehol semmi. Az akvarium kornyeket is atneztem butort kihhztam, utana az egeszszobat atneztem , de sehol semmi. Ha meghaltak volna legalabb azt megtalaltam volna de semmit nem talaltam. Letezik h bedurtak magukat a kavicsba ? Mer jobb otletem tenyleg nincs.

Az akvarium reszben fedett .

Koszonom a a segitseget.

2017. szept. 27. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Bummmmm.

Valószínűleg jól laktak belőlük az aranyhalak, vitorlásak.

Picit mintha zsúfolt lenne, ez az akvárium meg összevissza.

A vitorlás az aranyhal és a molli abszolút nem illik a képbe.

2017. szept. 27. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez nem akvárium, ez kínzókamra, egyik hal igényét se tudod kielégíteni, aranyhalat semmilyen trópusi hallal nem tartunk, és kétszáz liter alatt egyáltalán nem. Mivel semmit nem tudsz róluk ezért a halaid a kínlódó haldoklás közben egymást zabálják fel, miután megkeresik a leggyengébbet. Valószínűleg ez lett az algaevőkkel, bár nem tudom pontosan milyen halat értesz ez alatt mert millió van.
2017. szept. 27. 19:30
 3/11 A kérdező kommentje:

Biztos hogy nem eleseg lettek XD kulonben legalabb cafatokat talalnek. Szoritkozzunk a kerdesre mert ugyanott vagyunk...

A kinzokamramban minden eloleny kellemesen elvan ezen nem kell aggodni, ki is vannak elegulve...

Melette uton van a 400 l es.

2017. szept. 27. 20:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Algaevo alatt ancit ertem. Es a tobbi 1000 % h nem bantota. De azert koszonom a valaszokat
2017. szept. 27. 20:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Ó te nem láttál még halakat dögöt enni. :D Egy cafatot nem hagynak belőle elhiheted. Úgyhogy vagy megdöglöttek és megették őket, vagy simán csak megették őket.

Honnan tudod hogy boldogan jól elvannak, megkérdezted tőlük? Vagy éppen csak nem döglenek meg. Kielégültek, ez tetszik :DD

Egyáltalán nincsenek jól el, mert: aranyhalat kizárólag magában tarthatod a saját fajtársaival, kétszáz litertől, kettőt-hármat. Bika külső szűréssel, hideg vizet igényelnek. Erre beraktad mellé a mollit, ami kifejezetten a meleg, 28 fokos vizet igényli kb, az aranyhal meg húsz fok alatt. Akkor most melyik szenvedjen, mert az egyik mindenképp fog. A vitorlásról meg már ne is beszéljünk, annak is kicsi az akvárium. Ez sehogy se jó, ha kicsit is konyítanál az akvarisztikához legalább a halak igényeit tudnád. Az pedig hogy van még egy 400 literes is mellette semmit se jelent, elvégre egy kádat is bárki fel tud tölteni vízzel és beledobni egy pontyot. :D

2017. szept. 27. 20:54
 6/11 anonim ***** válasza:
21%
Ennyi dilettans barom honnan jön? 😃
2017. szept. 27. 22:55
 7/11 Salx Narval ***** válasza:
Ott vannak azok, nézd csak át még egyszer. Amúgy tényleg botrányos a társításod ezzel mindenképp kezdened kellene valamit és ne hidd, hogy jól vannak a halaid. Én sem hinném, hogy megették őket, miért pont a páncélos, szúrós és nagy ancikat ennék ha van guppi és neon is. A strapát is jól bírják, náluk kényesebb halak is vannak az akváriumban. A kiugrás még szóba jöhet ill ha nagyon aprók voltak akkor a szűrőben is elbújhattak. A nagyon aprókat esetleg egy tenyeres méretű aranyhal egészben lenyelheti de nem hinném, hogy ez történt, hacsak nem döglődtek. Mekkorák voltak? A döglött ancit jó pár napig nem tudják megkezdeni és sok idő mire csipegethető állapotba rohad. Szóval nézz csak körül alaposabban az akváriumban, szűrőben, kövek alatt és ha nincs fedve akkor a környékén is.
2017. szept. 28. 04:33
 8/11 A kérdező kommentje:

Az aranyhal 10-25 fokig jol erzi magat -.- 150 literre lehet tartani 6-8 at. Nezz utana jobban.(fekete teleszkopszemu aranyhalrol van szo) a molly is elvan 23-28 ig de m1 egy kellemes 24 fok pont idealis. De meg mindig nem az volt a kerdes osszerakhatok e. Es egy jol lakott bekes termeszetu hal nem fogja megolni es megenni egyik halat se nem plane a harcsat, es tovabbra is allitom hogy ha meg is tudtak kezdeni a dogot a kemeny pancel es a vaz is megmaradt volna.

Az utolso kommentelonek koszonom a valaszat.

Kozepen van fedve az akvarium csak a 2 szelen egy 5-5 centin nincs es a vizszint az uveg tetejetol 7 cm e van kb, ezert nem hiszem h kiugrottak, de mint emlitettem kihuztam a szekrenyt is akvariumon kivul sehol sincsennek azota se lattam oket , ujra atforgattam az akvariumot tovabbra se talalom oket a szurobe nem fertek be. A kavicshoz tovabbra se nyultam lehetseges elastak magukat ?

2017. szept. 28. 08:32
 9/11 anonim ***** válasza:
62%
Nem ásták el magukat, viszont neked érdemes lenne nekikezdeni... Hiába hitegeted magad, hogy jó az, amit csinálsz, ritka szar a társításod és piszokul túl van telepítve az akva.
2017. szept. 28. 14:44
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
igen elég 150 liter a teleszkópszeműnek mert az a legkisebb , h ha más hal nincs rajtuk kívül...
2017. szept. 28. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!