Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Megfogja talalni az algaevo...

Megfogja talalni az algaevo harcsa az akvariumban az alga tablettakat?

Figyelt kérdés
Par oraja vettem a halat, es dobtam be neki alga tablettat, de nem vagyok biztos benne hogy megfogja talalni ha ehes lesz. Vagy ez miatt ne aggodjak, megtalalja?
2014. márc. 14. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Megtalálja ,csak sötétbe kell adni neki,amikor nincs az akváriumba világitás.
2014. márc. 14. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha anciról van szó tuti.Nálam mindig megtalálta ha aludt a barlangba akkor is szerintem kiszagolja mert 20mpen belül ott volt mindig.Nyugi ha éhes eszik.
2014. márc. 14. 21:52
 3/9 Salx Narval ***** válasza:
Biztosra veheted, hogy megtalálja, ha nem enné meg az azt jelenti, hogy finomabb csemegét is talált, bár szeretik nagyon a tablettát is.
2014. márc. 15. 02:02
 4/9 anonim ***** válasza:
68%

Ha pár órája vetted akkor még stresszes lesz, bujkálni szoktak, kell neki egy hely ami az övé, átlag fa dekorációt kell biztosítani, azt szopogatja egész nap, kell neki a csersav, szüksége van rá.

A törzshelye közelébe dobd a tablettát, rögtön rátalál.

Ha sokat szeretnéd látni akkor a front üveg közelébe dobj valami zöldséget heti 1-2 alkalommal, nagyon felbátorodnak tőle mivel nem cseszteti a többi hal, példa a páncélos harcsák beverik az alga tabit mire rátalál.

Vettem ilyen alga kaparó mágnest azzal mindent szuperül lehet rögzíteni az üvegre, saláta, káposzta, vékony bevágott uborka.

De pár perc forralás után a répa is lenn marad, súlyozni sem kell.

Meg vannak őrülve a zöldségért nálam.

http://www.youtube.com/watch?v=82qc2sDrsNw

http://www.youtube.com/watch?v=hy-1GAQhTds

2014. márc. 15. 07:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Milyen fat rakjak be neki? A zoldsegeket csak leforrazva szabad adni?
2014. márc. 15. 10:58
 6/9 anonim ***** válasza:

A zöldség leforrázva puhább, ha bio zöldség van, példa veszel egy 35 ft-os saláta magot, az ablakba teszed egy cserépben, akvárium vízzel öntözöd akkor azt forrázni sem kell, csak megmosod jó alaposan.

Lehet rezisztens, az még belefér a bioba, pl csávázott zki. korai fajta, az bírja az alacsony hőmérsékletet is csak nagyobb cserepet tegyél,hetente, nyomj bele egy magot, salátafej kivesz, 1 levél a harcsának, többi meg az asztalra ecetesen, vagy kapros tejfölös kicsi foghagymával.

A fagyasztóból mehet minden, főzve, kiolvasztva, répa, borsó, akármi.

Retekkel vigyázni kell, az alá vagy force 1,5 g, vagy kentaur vagy valami van szórva, nehéz nélküle nevelni, olyan teljesen jó emberi fogyasztásra is amin vagy egy kicsi rágás, olyat kell venni csomóban amibe tarhálsz kicsi rágottad, azt még a család is eheti.

Paprikából ahogy nézem kb 6-8 hét múlva lesznek a piacon, ilyen, akác avar, buviplan, superfoszfát, szerves trágyás, tőzeges paprikák az is már jó a halaknak meg ehető is, forrázni elég, még nem szórják shampional, sem actara, stb

Paradicsom az még most csak ferticares van, szintén 7-9 hét mire íze is lesz, ehető is meg a halaknak is jó.

Most még kőzet gyapotos van.

Borsó az mehet, nem permetezi senki mert minek, csak víz kell neki az első 9 napban, a gyökerén kialakul a baktérium gubacs ami szívja a légköri nitrogént, tenyészidőt kinyújtja ha szórod valamivel.

Ubi is pár hét, a kígyóuborka kezdi majd, ha jól van kacsazva akkor napi 1 uborka/ tő, ahogy nézem április közepére már lesz a piacokon, nem érdemes ilyenkor még kalcium nitráttal sem szórni, van a táptalajban elég kakaó, 30% szerves trágya sokáig kitart.

2014. márc. 15. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:

"Milyen fat rakjak be neki?"

Némelyik fa színez, olcsóbbak közül, vasfa, mopani vasfa- enyhén sárgásra színeznek.

Olcsó még a mangrove az tea színűre színez, de nem nagyon.

Szőlőtőke, kicsit puhább mint az előbbek, nagyon kicsit színez az elején, utána már nem.

Red moor, nem színez, de jó drága.

Én vasfát szoktam, vagy mopani vasfát.

( Kicsit hosszúra sikeredett a zöldség bocsi, szóf@sásom lesz ha szóba kerül a "zöldség" szó, a jövő héten még 18000 db magot táp kockázok wow, burgonya vetés előtt)

2014. márc. 15. 12:24
 8/9 Salx Narval ***** válasza:
Ha ancid, vagy törpe szívóharcsád van és már nagyobbacska akkor állati eredetű kaja is kell, bár ezt a legtöbb helyen beszerzik maguknak a maradékokból.Én néha megkínálom egy kis szeletke halhússal, tubifexel, ikrával, reszelt pulyka, vagy borjúszívvel, vagy bármilyen gyári fagyival. Szívesen eszegetik a tökféléket és némelyik gyümölcsöt is, pl alma, dinnye, kivi, papaya, mangó, barack, ez utóbbiak magját szoktam bedobálni, természetesen lemosva.:D A lerágott zsenge kukoricacsutkát simára szokták gyalulni, a többi hal is szívesen csipegette.
2014. márc. 16. 01:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Ma reggelre holtan találtam :(
2014. márc. 16. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!