Ez az algaevő-harcsa (kép lent) milyen fajta?
Sziasztok! Nem régiben kaptam ajándékba egy ilyen kis halat, de az az igazság, hogy harcsákban annyira nem vagyok otthon és szeretném tudni, hogy pontosan milyen hal is ő. A jelenlegi mérete alapján annyira nem tudom behatárolni és több algaevő-harcsát is nézegettem amik hasonlóak, tehát eléggé tanácstalan vagyok. Gondolom mindenképpen az ancik családjába tartozik, de, hogy vitorlás óriás e, közönséges, esetleg Temminck algaevő e, arról fogalmam sincs. Ha valaki tud, akkor legyen szíves segítsen.
Így néz ki:
Szerintem plekó... (de lehet gibi is)
De ahogy Platypus is mondta bazi nagyra nő...:D
Igen Plekó, ezen belül véleményem szerint teljesen biztos, hogy Gibbiceps. A mintázat és minden más apró jel is arra utal. A képek alapján még nagyon fiatal, itt egy kis segítség:
Bár nem írják, de fa mindenképp legyen az akváriumban!!!
Bár a középső képen halvány csíkok is fellelhetők a halon oldalirányban, a fiatal halaknál egy kicsit más lehet a mintázat.
Nézd meg a szemét, gyakran a rajta lévő mintázat is sok mindent elárul.
Köszönöm a válaszokat, igazatok lehet, mert így képek alapján tényleg hasonlít. Pár nap múlva átkerül egy 160-as aksiba, ahol csak ő lesz algaevő-harcsa, szerintem ott jó helye lesz amíg ilyen "kicsi", aztán majd ha nő, akkor még elválik, hogy tudok e neki nagyobb helyet keríteni vagy oda kell e ajándékoznom valakinek.
Fa rágcsálnivalója lesz, egy olyan kérdésem lenne még, hogy esetleg valakinek van róla tapasztalata, hogy mennyire békés más fajokkal szemben? Olvastam, hogy ha nincs elég terület, akkor más Gibbicepsekkel szemben a területvédés miatt agresszívvá válhat, de ha van elég helye és csak ő van egyedül ilyen faj, akkor lehet valami gond? (Jelenleg neonokkal van együtt, de teljesen békésen viselkedik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!